2 Mayıs 2024 Perşembe

Kaymakam önünde ayağa kalkmayan Demirkan ikinci kez sürgün edildi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi kayyumu Sinan Aslan'ın karşısında ayağa kalkmadığı için Van il merkezine en uzak ilçe olan Çaldıran'a sürgün edilen SES üyesi Agit Demirkan, bu kez Yozgat'a sürgün edildi.

Van'da Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Engelli Evde Bakım Hizmeti Birimi'nde görev yaparken, çalıştığı odaya giren İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi kayyumu Sinan Aslan'ın karşısında ayağa kalkmadığı gerekçesiyle Çaldıran'a sürgün edilen Agit Demirkan, buradan da Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne sürgün edildi.

Demirkan'ın üst üste sürgün edilmesine gerekçe yapılan olay, geçtiğimiz 24 Mayıs'ta yaşandı. Kayyum Sinan Aslan'ın kuruma ziyareti sırasında önünde ayağa kalkmadığı için polislerce gözaltına alınıp kötü muamele gören Demirkan, hakkında herhangi bir adli veya idari süreç işletilmeden "görevlendirme" adı altında Van kent merkezine en uzak ilçe olan Çaldıran'a sürgün edildi. Demirkan'ın sürgün edildiği ay içerisinde ise Çaldıran'dan Van kent merkezine ihtiyaç doğrultusunda bazı görevlendirmeler yapıldı.

Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından hakkında başlatılan disiplin soruşturması sonucunda Demirkan'a 'kınama' cezası verildi. Bu raporla Demirkan, yeni görevlendirme adı atılda bu kez Yozgat Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne sürüldü.

KARARA SES'TEN TEPKİ
Sürgün kararına tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şube Eşbaşkanı Zeki Seven, yaşananları "akıl tutulması" olarak tanımlamadı.