1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kayıp yakınları Mehmet Emin Çelik'in faillerini sordu

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, 492. hafta açıklamalarında 28 Ağustos 1994'te Batman'ın Kozluk ilçesinde gözaltına alınan ve katledilen Mehmet Emin Çelik'in faillerini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta gerçekleştirdikleri eylemin 492'incisini dernek binasında gerçekleştirdi.

Kayıp yakınlarının katıldığı ve kayıplara ait fotoğrafların taşındığı eylemde konuşan İHD yöneticisi Yunus Bağış, 28 Ağustos 1994'te Batman'ın Kozluk ilçesinde akrabaları Muzaffer Durmaz'ın evinden özel harekat timlerince dışarı çıkarıldıktan sonra taranarak öldürülen Mehmet Emin Çelik'in faillerini sordu.

Bağış, tanıkların beyanlarıyla olayı şöyle anlattı: "Gece saat 23.30'da eve gelen özel Harekât Timleri ‘ifadesini vermesi gerektiği' gerekçesiyle M. Emin Çelik ve Mehdi Çelik'i misafir bulundukları evden dışarı çıkarır. Yaklaşık 15 metre uzaklaştırıldıktan sonra Mehmet Emin Çelik, uzun namlulu silahlarla taranarak öldürülür. Mehdi Çelik ise karanlık olması sebebiyle kaçarak kurtulmayı başarır" dedi.