28 Mart 2024 Perşembe

Kayıp yakınları: Galatasaray'dan asla vazgeçmeyeceğiz

Gözaltından çıkan kayıp yakınları açıklama yaptı. "Bizim için hafıza mekanı olan Galatasaray'dan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. İHD Eş Genel Başkanı Keskni, polise Anayasa Mahkemesi'nin kararını hatırlattıklarında polis şefinin "Eylemi İl Emniyet Müdürü yasakladı" dediğini aktardı. Keskin, "Emniyet Müdürü'nün kendini Anayasa Mahkemesi'nin üzerinde gördüğü bir ülke burası" dedi. 

Cumartesi Anneleri 900. hafta açıklamasında gözaltına alınan İHD Eş Genel Başkanları Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan ile kayıp yakınları serbest bırakıldıktan sonra İHD İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 

KESKİN: DEVLET AKLI DEĞİŞTİKÇE BİZİM AKLIMIZ DEĞİŞMEK ZORUNDA DEĞİL
HDP Milletvekili Oya Ersoy'un da katıldığı açıklamada söz alan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Galatasaray meydanının insan hakları savunucularının ve gözaltında yakınları kaybedilen insanların kazandığı bir meydan olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Ve Galatasaray meydanı her zaman bizimdir. Devlet aklı değiştikçe bizim aklımız değişmek zorunda değil."

Dönemin başbakanı Erdoğan'ın kayıp yakınlarıyla görüşüp, "Bizim dönemimizde gözaltında kayıplar olmayacak, akıbetlerini açıklayacağız" sözünü hatırlatan Keskni, "Ne oldu bir şey olmadı. O kayıplardan sorumlu olan Mehmet Ağar ve benzerleri iktidarların yanında, onların aklı değişti ama bizim değişmedi. Kayıpları aramaya devam edeceğiz" dedi. 

'EMNİYET MÜDÜRÜNÜN KENDİNİ ANAYASA MAHKEMESİ'NİN ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜ BİR ÜLKE BURASI'
Bugün çok önemli bir şeyin yaşandığını söyleyen Keskin, şöyle açıkladı: "Dedik ki Anayasa Mahkemesi'nin barışçıl gösterilerle ilgili kararı var yasaklayamazsınız. Polis şefi, İl Emniyet Müdürünün yasağı var dedi. İl Emniyet Müdürünün Anayasa Mahkemesinin üstünde olduğu bir yerdir burası. Bugün yaşadığımız buydu. Bizlere kelepçe taktılar. Biz insan hakları savunucusuyuz her zaman barışı savunduk. Protesto ediyoruz, suç duyurumuzu da yapacağız."

TÜRKDOĞAN: GALATASARAY'DAN VAZGEÇMEYCEĞİZ
Türkdoğan söz aldı. Bir hafıza mekanı olan Cumartesi Meydanı'nda 900. hafta için eylem yapmak istediklerini hatırlatan Türkdoğan, "Cumartesi Anneleri meydanı olarak biliyoruz o alanı. Galatasaray Lisesi önündeki o küçük meydan hepimiz için bir hafıza mekanıdır. Ve biz o mekandan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Türkiye'deki siyasal iktidarın otoriter ve yasaklayıcı yöntemlerle kendini Anayasa'nın ve evrensel ilkelerin üzerinde gördüğünü dile getiren Türkdoğan, bu durumun birlikte mücadeleyle aşılacağını kaydetti. 900. haftanın açıklamasını okuyamadıklarını ancak milletvekillerinin o açıklamayı Galatasaray'da yaptığına dikkat çeken Türkdoğan, dayanışma içinde olanlara teşekkür etti. 

OCAK: SON KAYIBIMIZ BULUNANA KADAR GALATASARAY'DAYIZ
Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, sevdikleri gözaltında kaybettiği günden bu yana devam eden hukuksuzluğa bir yenisinin eklendiğini söyledi. Galatasaray'dan defalarca "bu suça ortak olmayın" dediklerini hatırlatan Ocak, "Elmas anneye, Berfo anneye, Zeycan anneye söz verenler 700. haftamızda bize dediler ki biz bu suçun ortağı olacağız ve bu suçun ortağı olmaya devam edeceklerini bugün bir kez daha gördük. Ama ş uda bilinsin ki biz sevdiklerimizin akıbetini öğrenmeye çalışanlar; anneler, babalar, eşler, kardeşler, torunlar asla vazgeçmedik, asla vazgeçmeyeceğiz. Son kayıbımız bulunana kadar Galatasaray Meydanı'nda kayıplarımızı istemeye devam edeceğiz."