20 Nisan 2024 Cumartesi

Kayıp yakını Baskın: O ellere adalet kelepçesini takacağız

1993 yılında özel harekat polislerince gözaltına alındıktan sonra öldürülmüş halde bulunan Abdulmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın, Susurluk çetesinin Bodrum'da bir araya geldiğini gösteren fotoğrafa ilişkin açıklama yaptı. Baskın "Bir gün mutlaka o ellere adalet kelepçesini takacağız" tepkisinde bulundu.

Gözaltında kaybedilen Abdulmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın, faşist mafya lideri Abdullah Çatlı, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli Yarbay ve eski MİT'çi Korkut Eken ve emekli Korgeneral ve MHP eski Milletvekili Engin Alan'ın Bodrum'da bir araya geldiği fotoğraflarının servis edilmesi üzerine açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Eren Baskın, söz konusu fotoğrafı paylaşarak, "Bunlardan ikisi Babam AbdulMecit Baskın'ın gözaltına alınarak katledilmesi olayı ile ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandılar. Yargılamada hukuk yerle bir edildi ve nihayetinde beraat kararları ile ödüllendirdiler, ama unutmasınlar ki her ne kadar o buruşuk ve kanlı elleri ile torunlarının başlarını okşasalar da bir gün mutlaka o ellere adalet kelepçesini takacağız. Artık yaptıkları yanlarına kar kalmayacak." tepkisinde bulundu.

NE OLMUŞTU?
Abdulmecit Baskın, Altındağ Nüfus Müdürü olarak görev yaparken, 2 Ekim 1993'te özel harekat polisleri tarafından işyerinden çıktıktan sonra gözaltına alındı. 4 Kasım 2013'te Ankara Haymana Yolu Yavrucak mevkisinde 3 kurşunla öldürülmüş olarak bulundu.

Kontgerilla cinayetlerini itiraf eden Susurluk davasında adı tetikçi olarak geçen özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Abdulmecit Baskın'ın PKK'lilere nüfus cüzdanı çıkardığına dair söylentiler nedeniyle öldürüldüğünü itiraf etti. Çarkın'ın itiraflarıyla açılan soruşturma kapsamında 2014 yılında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde içlerinde Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de bulunduğu 19 kişi hakkında 'cürüm işlemek için oluşturulan silahlı örgütün faaliyeti kapsamında insan öldürmek' suçundan dava açıldı. Ankara JİTEM Davası olarak bilinen dava, 13 Aralık 2019'da tüm sanıkların beraatleri ile sonuçlandı.