19 Nisan 2024 Cuma

Kayı İnşaat işçileri alacakları için eylem yaptı

Kayı İnşaat işçileri, ödenmeyen alacakları için Kayı İnşaat Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, ödenmeyen ücretleri için Kayı İnşaat'ın Levent'te bulunan Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

"Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz, işçilerin alacaklarını vereceksin" yazılı pankartın açıldığı eylemde, işçilerin taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı.

Eylemde konuşan Kayı İnşaat işçilerinden Orhan Sarıkaya, Kayı İnşaat'ta bir sene çalıştığını ancak alacaklarını alamadığını söyledi. Sarıkaya, Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz'a, "İçin rahat mı?" diye sordu.

İşçilerden Murat Toksöz ise Adana'dan geldiğini söyledi. 3 yıllık maaşının bir yıllığını alamadığını ifade eden Toksöz, "Hiçbir insanın dayanacak gücü kalmadı. Sesimizi artık duysun, kimsenin eve ekmek alacak, çocuğuna mama alacak parası kalmadı. Çoşkun Yılmaz gibi yetkililer de sesimizi duysun. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

18 ay Cezayir'de çalışan Harun Bakır da "Hiçbir alacağımı alamadım. Arabulucu aydan aya ödeyeceğini söyledi ama simdi telefonu açmıyor. Haklarımı istiyorum" diye konuştu.

18 ay Cezayir'de çalıştığını söyleyen Bayram Akın, hiçbir alacağını alamadığını söyledi. Akın, "Biz hakkımızı istiyoruz, sonuna kadar buradayız" diye kaydetti.

Coşkun Yılmaz'a seslenen işçiler, "Biliyoruz bizi izliyorsun. Biz buradayız gel ve açıklama yap. Gitmeyeceğiz haberin olsun" dedi.

Eylem, "Işçiler burada Coşkun Yılmaz nerede?", "Işciyiz haklıyız kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.