2 Mayıs 2024 Perşembe

Kavala'ya 'darbe' suçlamasından tahliye kararı

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Osman Kavala'nın tahliyesine karar verdi. Ancak Kavala başka bir dosyadaki tutuklu olduğu için hapishaneden çıkamayacak.

Gezi davası dosyasında tek tutuklu olarak yangılandığı davanın 18 Mart'ta görülen 6. duruşmasında tahliye olan ancak jet hızıyla hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması açılan Osman Kavala, bu dosyadan da tahliye edildi. Ancak Kavala, hakkında ayrıca "askeri ve siyasal casusluk" suçlamasından da tutuklama kararı olduğu için hapishaneden çıkaramayacak.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği bugün verdiği kararla Osman Kavala'nın tutukluluk süresini gözönüne alarak tahliyesine karar verdi. Söz konusu kararın Ceza kanununa göre 'anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' suçunun 2 yıllık tutukluluk süresinin dolması nedeniyle verildiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kavala, hakkında eski CIA ajanı Henri Barkey ile irtibatlı olduğu ileri sürülerek açılan soruşturma nedeniyle 9 Mart tarihinde verilen tutuklama kararı nedeniyle hapishanede kalacak.