16 Eylül 2024 Pazartesi

'Katliamın sorumlusu Borçka Kaymakamı ve Artvin Valisidir'

Artvin Cankurtaran'da yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan halka silahlı saldırıda Reşit Kibar'ın öldürülmesinin ardından Çifteköprü köyü halkı Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önüne giderek ormanlarındaki ağaç kesimin durdurulması konusunda uyardı.

Artvin Cankurtaran'da yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan halka silahlı saldırıda Reşit Kibar'ın öldürülmesinin ardından Artvin'de eylemler devam ediyor. Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önüne giden Çifteköprü köyü halkı, orman kesim faaliyetlerinin durdurulması talepli dilekçelerini teslim ettikten sonra kurum önünde açıklama yaptı.

Ağaç kesiminin durdurulması talebinin yer aldığı dilekçede, "Kesimlerin devam etmesi durumunda yaşanacak olumsuz durumlardan kurumunuz sorunludur" denildi.

Köy halkı adına konuşan Dursun Ali Koyuncu, Reşit Kibar'ın katledilmesinin temel sorumlularının Borçka Kaymakamlığı, Artvin Valisi ve Orman İşletme Müdürlüğü olduğunu söyledi.

Daha önce de Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne geldiklerini, bölgelerindeki ormanlarına gelmemeleri konusunda uyarıda bulunduklarını ancak Yunus Merttürk'ün emriyle bu kurumun Cankurtaran'a geldiğini söyleyen Koyuncu, "Bu kurum katil bir kurumdur. Bugün Çifteköprü ormanlarına bir daha gelmemeleri için, Reşit abimizin hesabını sormak için buradayız" diye konuştu.

Topladıkları imzaları Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne teslim ettikleri bilgisini veren Koyuncu, "Çifteköprü ormanlarına bir tane ormancı giremeyecek. Bir tane daha ormancı gelir, bir kişiye daha zarar gelirse artık sabrımız yok. Bize sakin olun diyorlar. Ancak provokasyon organize ettiler. Jandarmaya 'Cankurtaran'da güvenlik önlemi almayın' dediler. Bu katliamın en büyük sorumlusu Borçka Kaymakamlığı ve Artvin Valisi'dir. Yunus Merttürk'ün paralı çeteleri Muhammet Ustabaş'ı o bölgeye silahla gönderip bir canımızı aldı, iki arkadaşımızı yaraladı. Bir Reşit Kibar ölür, binlerce Reşit olup geliriz. Ormanlarımıza bir daha asla bunları sokmayacağız" dedi.

Çifteköprülüler açıklamanın ardından "Reşit'in hesabı sorulacak" sloganını attı, Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önüne "Katiller, hesap vereceksiniz" yazılaması yaptı.