18 Mayıs 2024 Cumartesi

Katliamı izleyen polis faşist katili gözaltına almak zorunda kaldı

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik dün sabah saatlerinde yaşanan faşist katliam saldırısını gerçekleştiren Onur Gencer'in gözaltına alınma anına ilişkin görüntüler polis tarafından servis edildi. Görüntülerde, Gencer'in yakalanmadığı, polisin yanına gelerek gözaltına alındığı, polislerle yaptığı dostane sohbet yer alıyor

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik dün sabah gerçekleştirilen saldırısının ardından polisin Onur Gencer'i yakalama anı diye lanse edilen görüntüler, polisin katliamı nasıl izlediğini gösteriyor.

HDP il binası önünde sürekli polis beklerken Onur Gencer adlı faşist çeteci elini kolunu sallayarak parti binası girdi. İçeride 35 dakika kaldı, Deniz Poyraz'ı silahla katletti. Bu süre içerisinde polis yaşananları izlemeye devam etti.

Faşist çeteci katliamı gerçekleştirdikten sonra da polis herhangi bir müdahalede bulunmadı. HDP İzmir İl binasının 2. katından aşağıya inen katil Gencer, polisler tarafından işhanının girişinde gözaltına alındı.

Katliam için HDP il binasına giren kişiye polis operasyon düzenlemek yerine, katliamını gerçekleştirerek yanlarına gelmesini bekledi.

Polisin servis ettiği görüntülerde, faşist çeteci Gencer işhanının çıkış kapısına kadar geliyor. O esnada sadece üç polis yanına gidiyor. Yere çömelmiş şekilde duran faşist katilin üstünü arar gibi yapıyorlar. Birkaç polis daha geliyor ve o esnada birinin aklına "yat yere" diye bağırmak geliyor. Kısa bir süre yere yatırarak beklettikleri faşist çetecinin silahını koyduğunu söylediği çanta ise merdivenin başında yani polislerin Gencer ile temas kurduğu alandan birkaç metre geride bulunuyor.

Daha sonra yerden kaldırdıkları Gencer'in omzuna bir polis kolunu koyarak iki arkadaş gibi sohbet etmeye başlıyor. Polisin “İsmin ne abicim” sorusuna faşist katil Gencer’in, “Onur Gencer. Kemalpaşa’da çalışıyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kişiye ateş ettim” dediği duyuluyor. Diyalogların tamamı, bir film sahnesi için hazırlanmış senaryodan ezberlenmiş replikler gibi.

Katliamı izleyen, 35 dakika süresince müdahale etmeyen, faşist katil binadan ayrılmak için aşağıya inmese belki uzun bir süre daha müdahale etmeyecek olan polisin 'aklanması' amacını taşıyan film sahnesi, Onur Gencer'in etraftan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı polislerin koruması altında araca bindirilmesiyle sona erdiriliyor.