2 Mayıs 2024 Perşembe

Katledilen Şenyaşar'ların fotoğraflarına bile tahammül edemediler

Adalet Nöbeti'nin 200. günü yapılacak basın açıklaması öncesi katliam anına ve katledilenlerin fotoğrafların yer aldığı pankarta polis el koydu. Polisin gerekçesi ise fotoğraflarla insanların galeyana getirileceği iddiası. 

Şenyaşar ailesinin 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 200. güne ulaştı. Tüm zorluklara rağmen Urfa Adliyesi önünde "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesi, saldırı anına ait ve nöbet süresince çekilen fotoğraflar ve pankartlar yerleştirildi. 

KATLEDİLEN ŞENYAŞARLARIN FOTOĞRAFLARI İNSANLARI GALEYANA GETİRECEKMİŞ
Ancak polis, katledilen Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar'ın fotoğraflarının olduğu, "14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok. Üstünlerin hukuku son bulsun. Şenyaşar ailesi için adalet" pankarta, fotoğraflarla insanların galeyana getirileceği iddiasıyla el koydu. 



ANNE ŞENYAŞAR'A 'DEVLET BURADA' PROVOKASYONU
Çocuklarını ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar polise tepki gösterdi. Anne Şenyaşar'ın "Devletin adaleti yok" söylemine, bir polis memuru "Devlet burada" diye cevap verdi. 
Bu sırada polis ile avukatlar arasında da gerginlik yaşandı. Polisler daha sonra el koydukları fotoğraf ve pankartı adliyeye götürdü.

MA MUHABİRİNE ENGEL
Öte yandan polisin saldırı anını görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Emrullah Acar'ın telefon ve fotoğraf makinesine el konulmaya çalışıldı. Avukatlar ve Emine Şenyaşar'ın müdahalesiyle ile gazeteci Acar'ın malzemeleri kendisine verildi.