18 Mayıs 2024 Cumartesi

Katledilen Seda'nın annesi, katilin yakalanmamasını protesto etti

Seda Kurt'u çocuklarının önünde katleden Ercan Akkaş, hala yakalanmadı. Seda'nın annesi Akar, kızının ölümüne ilişkin görülen duruşmaya Akkaş'ın yakalanmamasına tepki göstermek için üzerinde Seda'nın ve katil Akkaş'ın fotoğrafları ile mezar taşının fotoğrafının basılı olduğu tişörtle geldi. Duruşma, ertelendi. 

İstanbul Avcılar'da Ercan Akkaş, 4 Kasım 2019'da iki çocuğunun gözleri önünde Seda Kurt'u defalarca bıçaklayarak katletti. Akkaş, geçen 20 aya rağmen hala yakalanmadı. 

Seda'nın annesi Bedia Akar, Akkaş'ın yakalanmamasına tepki göstermek için duruşmaya üzerinde kızının ve katil Akkaş'ın fotoğrafları ile mezar taşının fotoğrafının basılı olduğu tişörtle geldi. 

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmaya Akkaş'ın gıyabında devam etti. Duruşmaya, Kurt'un annesi Bedia Akar, avukatı Fadime Polat ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Kübra Yücel katıldı.

INTERPOL'E YENİDEN YAZI YAZILMA TALEBİ
Anne Bedia Akar'ın avukatı Fadime Polat, "Duyumlarımıza göre sanık Gürcistan'da yaşamaktadır. Bu ülkede aramaların derinleştirilmesi için Interpol'e yeniden yazı yazılmasını talep ediyoruz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, sanık hakkındaki yakalama emrinin devamı ile kırmızı bülten talebinin yanıtının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

'O BENİM KALBİMDE YAZILI'
Üzerindeki tişörtünde "Seda burada, katil nerede?" yazısı da bulunan anne Akar, zanlının bir an önce yakalanmasını isteyerek, "O benim kalbimde yazılı. Birileri görsün. Diyecek bir şeyim yok" dedi.