26 Nisan 2024 Cuma

Katledilen kadınların anmasına ırkçılar saldırdı

Ankara Üniversitesinde katledilen kadınların anmasına ırkçı bir grup saldırdı. Faşistler, üzerinde Jîna Emînî'nin adının da yazılı olduğu pankartları yırttı. Mülkiye Kadın ve LGBTİ+ Dayanışması, "Kampüsleri de geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz! Vardık varız var olacağız" dedi.

Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi bahçesinde düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğinde katledilen kadınları anan öğrencilere ırkçı bir grup saldırdı. Faşistler, üzerinde Jîna Emînî'nin adının da yazılı olduğu pankartları yırttı.

Mülkiye Kadın ve LGBTİ+ Dayanışması saldırıya ilişkin, şu açıklamayı yaptı: "Korku salarak evimizde, yaşam alanlarımızda, kampüslerimizde, sistemde iktidarını pekiştirmeye çalışan; kendinden olmayanı düşmanlaştıran, şiddet uygulayarak var olabilen erkekliği kabul etmiyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ölen kadınların isimlerinin asılmasına tahammül edemeyen faşist çeteler ve ÖGB'nin Cebeci kampüsünde terör estirerek bizleri yıldırmasına izin vermeyeceğiz. Cebecili kadınlar erkekliğe ve erkek devlete yenilmeyecek, kampüslerde ve sokaklarda mücadeleye devam edeceğiz. Kampüsleri de geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz! Vardık varız var olacağız!"