27 Nisan 2024 Cumartesi

Katledilen Elizabeth için adalet istendi

Dünya Kadın Yürüyüşü, kadın hakları, barış ve aynı zamanda bir çevre ve toprak hakları savunucusu olan Elizabeth İbrahim Ekaru’nun katledilmesine dair mesaj yayınlayarak sorumlular hakkında soruşturma yapılmasını istedi.

Kenya'nın Isiolo bölgesinde yaşayan kadın hakları, barış ve aynı zamanda bir çevre ve toprak hakları savunucusu olan Elizabeth İbrahim Ekaru 3 Ocak 2022 tarihinde komşusu tarafından katledildi. Konuya dair sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Dünya Kadın Yürüyüşü (World March of Women) Kenyalı kadınlarla içinde olduklarını belirterek sorumlular hakkında ekin bir soruşturma yürütülmesini istedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "#Justice4Elizabeth Elizabeth İbrahim Ekaru, 3 Ocak 2022 Pazartesi günü #Kenya'da öldürüldü. Arazi haklarını savunurken işlendiği iddia edilen cinayet, kadın ve insan hakları savunucularının yüzleşmeye devam ettiği risklerin ve saldırıların gerçek bir kanıtıdır. 2010 Kenya Anayasası'nda yer alan sosyal, çevresel, ekonomik, kültürel ve siyasi haklar için mücadele eden biriydi. WMW olarak Kenyalı kadınlarla dayanışma içindeyiz ve sorumlular için adalet istiyoruz! #Justice4Elizabeth."