9 Mayıs 2024 Perşembe

Katil Kemaloğlu kendini aklamaya çalıştı

Zeynep Şenpınar'ın katili Selim Ahmet Kemaloğlu'nun tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Muğla'da görüldü. Katil kendini aklamak için özel bir çaba içerisine girerken, adliye önünde açıklama yapan kadınlar, "Şiddeti, cezasızlığı, şüpheli ölümleri, kadın cinayetlerini durdurmak için İstanbul Sözleşmesinin her bir maddesini uygulatacağız" dedi.

Zeynep Şenpınar'ı 37 yerinden bıçaklayarak katleden Selim Ahmet Kemaloğlu'nun tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma salonuna getirilmeyen katil Kemaloğlu, SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. Zeynep'in katledilmesinin ardından olay yerine giden 112 acil servis görevlileri ve polisler duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanıklar, katil Kemaloğlu'nun kapıyı açmadığı, elindeki bıçakla kendilerini tehdit ettiği Zeynep'in tedavisini engellediğini anlattı. 112 acil görevlileri, katil Kemaloğlu'nun etkisizleştirilmesinin ardından Zeynep Şenpınar'a ulaştıklarında yaşamını yitirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Tanıklar, kendini aklamak için olay anında bilincinin yerinde olmadığını iddia eden katil Kemaloğlu'nu yalanladı. Kemaloğlu'nun bilinçli hareket ettiğini söyledi.

Katlettiği Zeynep Şenpınar'ı suçlamaya çalışan katil Kemaloğlu, telefon ve HTS kayıtlarının dinlenmesini, Zeynep'i katletmesine yönelik kendisini yönlendirmek ve psikolojisini bozmak için Zeynep'in birileri ile işbirliği yapıp yapmadığının tespit edilmesini talep etti. Kadın katili Kemaloğlu, işbirliği tespit edilmezse tedavisinin yapılmasını isteyerek, ceza almaktan kurtulma çabasını sürdürdü. İlk duruşmada Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) istenilen sanığın "ceza ehliyeti" olup olmadığına dair raporun gelmediği gerekçesiyle, mahkeme heyeti duruşmayı 20 Nisan tarihine erteledi.

KADINLAR ADALET İÇİN ADLİYE ÖNÜNDE
Duruşma öncesi Muğla Adliyesi önünde buluşan kadınlar adına Muğla Kadın Dayanışma ve Danışma Derneği üyesi Yaren Tekin açıklama yaptı. Tekin, Zeynep Şenpınar'ın yaşamını yitirdiği 2020 yılında en az 300 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 171 kadının şüpheli biçimde yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Kadınların hayatları hakkında kendileri karar vermek istediği için öldürülmesine tepki gösteren kadınlar, "İl il, adliye adliye mücadele veriyoruz. Zeynep Şenpınar'ın yakınları asla yalnız değildir. Şiddeti, cezasızlığı, şüpheli ölümleri, kadın cinayetlerini durdurmak için İstanbul Sözleşmesinin her bir maddesini uygulatacağız. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi.