26 Nisan 2024 Cuma

Katil erkek 'tahrik etti' diyerek Melek'i suçladı

Silivri'de Süleyman Güngörmüş, evli olduğu ve yıllarca sistematik işkence uyguladığı Melek'i boğarak katletti. Güngörmüş, "tahrik etti" diyerek katlettiği Melek'i suçladı.

Kadın katliamları sürüyor. Erkekler, katliamları "tahrik etti", "cinnet geçirdim" diyerek meşrulaştırmaya çalışırken, bu tür savunmalar erkek yargı sistemi bakımından cezasızlık politikasının bir unsuru olarak görülüyor.

Silivri'de yaşayan Süleyman Güngörmüş, evli olduğu Melek'i boğarak katletti. Ardından polise giderek teslim oldu ve "beni tahrik etti, cinnet geçirdim" diyerek, katledilmesinden Melek'i sorumlu tuttu.

'ADALET İSTİYORUZ'
Melek, iki buçuk yıldır evli olduğu Süleyman Güngörmüş tarafından sistematik işkence görüyordu. ETHA'ya konuşan Melek'in kardeşi Şirvan Ayaz, genç kadının utandığı için maruz kaldığı şiddeti kimseye söyleyemediğini anlattı.

Uzun süre ablasına ulaşamamaları üzerine evine gittiklerini ve katliamdan böyle haberleri olduğunu belirten Şirvan Ayaz, "Süleyman Güngörmüş polise gidip teslim olmuş. İfadesinde ablamı suçlamış, 'tahrik etti, cinnet geçirdim' diyerek. Ablamı da bu adamı da herkes tanıyor. Biz adalet olsun istiyoruz. Yargılansın ve yaptığı şeyin cezasını çeksin istiyoruz" diye konuştu.