23 Nisan 2024 Salı

Kars'ta bir kadın katledildi

Kars'ta bir erkek, kendisini aldattığından şüphelendiği karısını defalarca bıçaklayarak katletti. 8 aylık hamile Sezen, bıçaklanma sırasında doğum yaptı.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 8 aylık hamile eşi Sezen Alkan'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Barış Alkan'ın ifadesi ortaya çıktı. 
 
Sarıkamış ilçesi Şehitler Mahallesi'nde yaşayan Barış Alkan, 30 Mayıs Çarşamba günü 3'üncü çocuğuna 8 aylık hamile olan eşi Sezen Alkan'ı vahşice katletti. Ağzı, burnu, kulakları kesilerek defalarca bıçaklanan Sezen Alkan, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cansız bedeni Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alkan'ın karnındaki bebeği sezaryenle alındı. 33 haftalık erkek bebek, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Karısını katlettikten sonra kaçan ve daha sonra yakalanarak tutuklanan Barış Alkan'ın ifadesi ortaya çıktı. 
 
Sezen Alkan ile 2013 yılında kaçarak evlendiklerini ve İstanbul'da yaşadıklarını anlatan Alkan, sonra karısının barışmak için ailesinin yanına Armutlu köyüne gittiğini söyledi. 
 
Barış Alkan'ın ifadesine göre, Sezen Alkan'ın annesi Barış Alkan'ı arayarak kızını hapsettiği için İstanbul'a göndermeyeceğini söyledi. Ardından Sezen Alkan, iki çocuğu ile birlikte Kars Kadın Sığınma Evi'nde kalmaya başladı. Uzun süre burada kaldıktan sonra ailelerin araya girmesiyle tekrar barışan Sezen ve Barış Alkan, Kars'ta yaşamaya başladı. Ancak Sezen yine evden ayrılarak bir süre sığınma evinde kaldı. Barış Alkan çalışmak için Çanakkale'ye gittiğinde de Sezen Alkan arayarak ayrılmak istediğini söyledi.  
 
"Eşimin beni aldattığından şüphelenmiştim" savunusuna sığınan Alkan, eşine haber vermeden 30 Mayıs'ta Sarıkamış'a gitti ve Sezen'e şiddet uygulamaya başladı. Anne ve babası ile komşular kadını Barış Alkan'dan kurtarmaya çalışsa da cebindeki bıçağı çıkaran Barış Alkan, kadını sırtından bıçakladı. 
 
Barış Alkan, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: "Sonrasında eşim anneme 'Anne ben doğum yapıyorum' diye bağırdı. Bunun üzerine annem bayıldı. Ben bu ortam sebebiyle iyice kendimi kaybederek eşimi boynundan ve diğer hatırlamadığım yerlerinden defalarca bıçakladım. Bu sırada diğer 2 kadın korkarak dışarı kaçtılar. Eşimi öldürdükten sonra bıçağı yanıma alarak kaçtım, pişmanım."