29 Mart 2024 Cuma

Kars Belediye Eşbaşkanı Alaca tahliye edilmedi

Kayyum atanarak tutuklanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Alaca, tahliye edilmedi.

Kars Belediyesi'ne kayyum atandıktan sonra 8 Ekim 2020'de tutuklanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın ilk duruşması görüldü.

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan Alaca'nın duruşması Kars 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan Alaca, yürüttükleri çalışmaların parti tüzüğüne uygun olduğunu ve suç teşkil etmediğini söyledi.

CİMER'e haklarında suçlamada bulunan kişilerin kendilerinden önceki dönemde belediyede "yolsuzluk" yapan şahıslar olduğuna dikkat çeken Alaca, bu kişilerin beyanlarının dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın avukatları da soruşturmadaki delil elde etme yönteminin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti. Müvekkillerinin yasalara uygun işlemlerde bulunduğunu ve bu faaliyetlerden 'örgüt üyeliği' suçunun çıkamayacağını belirten avukatlar, Alaca hakkında suçun unsurlarının oluşmadığından tahliyesini talep etti.

Alaca'yı tahliye etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Mart tarihine erteledi.