2 Mayıs 2024 Perşembe

'Karneler sizin gelecek bizim' diyen liseliler 25 Aralık'taki duruşmaya çağrı yaptı

8 Haziran günü "Karneler sizin gelecek bizim" şiarıyla Kadıköy'de yaptıkları karne eyleminde gözaltına alınan liseliler İHD İstanbul Şube binasında yaptıkları açıklamayla 25 Kasım'da Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yaptı.
LÖB, Özgür Lise, LAF ve DLB, 8 Haziran günü "Karneler sizin gelecek bizim" şiarıyla Kadıköy'de yaptıkları karne eyleminde işkenceyle gözaltına alınan liseliler, 25 Aralık'ta görülecek ilk duruşmaya çağrı için İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan Mısra Sapan, "Bugün burada, 8 Haziran günü 'Karneler sizin gelecek bizim' diyerek bir araya geldiğimiz eylemde bize saldıran, işkence yapan ardından bizlere dava açan işkencecilerin, liselileri yargılayamayacağını söylemek ve davamıza çağrı yapmak için toplandık" dedi.
 
8 Haziran günü karneleri protesto etmek için lise örgütlenmeleri olarak Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandıklarını söyleyen Sapan, polislerin yürüyüşlerini engellediğini, fiziksel ve psikolojik işkence uygulayarak gözaltına aldığını söyledi. Gözaltı aracının içerisinde uzun süre bekletildiklerini ve işkencenin burada devam ettiğini kaydeden Sapan, gazetecilerle birlikte 22 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
 
Sapan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ertesi gün televizyonlara gözaltına alınan muhabir arkadaşlarımızın kimliklerini göstererek bunlar mı liseli diyerek yapmak istediğimiz eylemi manipüle etmeye çalıştılar. Gazetelerde büyük puntolarla liseli teröristler yazdılar.
 
"Kardeşlerimizin sınavlar yüzünden intihar etmesi, sıra arkadaşımızla yarıştırılmamız, ezberci eğitim sistemini protesto etmek teröristlik oldu! Başımıza demir kelepçeyle vuran, elektrik veren, türlü fiziksel şiddet uygulayan, daha sonra bir şey sakladığımızı söyleyerek çıplak arama işkencesini uygulayanlar gazetelerinde, haber kanallarında yaşanan işkenceden hiç bahsetmediler. Ama biz liseliler olarak biliyoruz ki asıl yargılanması gerekenin bütün bunları yapan işkenceci polislerdir."
 
Mısra Sapan, 25 Aralık Salı günü saat 09.00'da Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde "Liseliler değil işkenceciler yargılansın" demek için herkesi dayanışmaya çağrdı.