26 Nisan 2024 Cuma

'Karıştır-barıştır' tekrar gündemde

Adana Kürkçüler Hapishanesi'nde, “karıştır-barıştır” uygulaması devreye kondu. 

12 Eylül darbesinden sonra hapishanelerde uygulanan “karıştır-barıştır” yöntemi birkez daha gündemde. Darbenin hemen sonrasında devrimci ve ülkücü faşist tutsaklar aynı koğuşlara konularak, darbe uygulamaları dayatılıyordu. 

Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi'nde de PKK'li tutsaklar, IŞİD'lilerle aynı yerde görüşe çıkarılıyordu. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre bu durumun son bulmasını isteyen PKK'li tutsaklar, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. 

Başvurular, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla “karıştır-barıştır” uygulamasının devreye sokulduğu iletilerek reddedildi.

PKK, IŞİD, Gülen Cemaati ve sol örgütlere üye tutuklular aynı koridora yerleştirip, açık görüşleri de aynı alanda yapılmaya başlandı. Tutuklular, uzun süredir kendilerinin ve ailelerinin can güvenliklerinin olmadığı için açık görüşlere çıkmama kararı aldı. 

'ÖRGÜTSEL HABERLEŞME VE EYLEM BİRLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLMESİ AMACIYLA'
Savcılık, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün, 4 Kasım 2016 tarih ve 77204178-207.04.02/14233/126215 sayılı emirlerine dikkati çekerek, "Örgütsel haberleşmenin ve eylem birliğinin önüne geçilebilmesi amacıyla, kurumumuzda yaptırılan açık ve kapalı ziyaret programlarında, avukat ziyaretlerinde ve tüm faaliyetlerde aynı koridorda bulunan farklı örgüt mensuplarının, aynı görüş alanında, gerekli elektronik ve fiziki güvenlik önlemleri alınarak, faaliyete çıkartıldığı" ifadelerine yer verdi.