28 Mart 2024 Perşembe

Karısını öldürmek isteyen erkeğe 'iyi hal' indirimi

Boşandığı kadını katletmek isteyen Erdal Ö.'ye yargılandığı mahkemede "tahrik" ve "iyi hal" indirimi uyguladı. Erdal Ö., tahliye etti.
 

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Erdal Ö., 2014 yılında boşandığı Fatma Ö.'yü katletme girişiminde bulundu. Mahkeme, Erdal Ö.'ye "tahrik" ve "iyi hal" indirimi uyguladı.

Fatma Ö., şiddet gördüğü için sığınma evine yerleşmiş ve 3 çocuğun velayeti de Erdal Ö.'ye verilmişti. 2015 yılında çocuklarını görmek için gittiği Erdal Ö.'nün evinde ateşli silahla vurularak ağır yaralanmış ve uzun süre tedavi görmüştü. Erdal Ö., tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianemede, Erdal Ö., hakkında "eşini kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

TAHRİK, İYİ HAL İNDİRİM VE TAHLİYE
Yargılandığı mahkeme, ilk kararında "kasten yaralama" suçundan tahrik ve iyi hal indirimi yaparak 7 yıl 10 ay ceza verdi. Kararın temyize götürülmesi sonrası Yargıtay, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ceza verilmesi gerekçesi ile kararı bozdu. Mahkeme ikinci yargılamada "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimi ile 6 yıl 8 ay ceza verip ve tutuklu sanığın beraatına hükmetti. Yargıtay, haksız tahrik indiriminin fazla olduğunu belirterek, kararı ikinci kez bozdu. Sanık Erdal Ö. ise son sözünde, "Bu dosyada asıl mağdur olan benim" dedi. Mahkeme heyeti, tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak,10 yıla hükmetti ve sanığın adli kontrol şartı ile serbest kalmasının devamına karar verdi.

Fatma Ö.'nün avukatı kararı temyize götüreceklerini belirtti.