10 Mayıs 2024 Cuma

Karınca Lojistik'te sendikalı işçilere işten atma tehdidi

Karınca Lojistik firmasında çalışan işçilere Liman-İş Sendikası'na üye olmalarının ardından baskılar devam ediyor. Ağustos ayı itibariyle sendikaya üye olan çok sayıda işçi, depo müdürleri tarafından odalara çekildiklerini, sendikadan istifaya zorlandıklarını aktardı.

Türk-İş'e bağlı Liman-İş Sendikası, Karınca Lojistik'te sendikalarına üye işçilere baskı ve mobbing uygulandığını açıkladı.

Sendika yaptığı açıklamada, "Baskı ve mobbing uygulamaları karşısında Karınca Lojistik yönetimine Anayasal hakkın engellenmemesi ve sendika hakkına saygı duyulması yönünde çağrılar gerçekleştirdik. Zaman zaman sendikadan istifa baskısı son bulsa da bazı bölüm müdürlerinin bu konuda ısrar ettiğine, özellikle işçileri işten atmakla tehdit ederek istifa baskısını sürdürdüklerine tanıklık ettik" diye kaydetti.

Sendika, bazı müdür ve yardımcılarının depoda çalışan lojistik işçilerine, "Buraya sendika gelirse bizimle çalışan markalar artık çalışmayacak ve sizler işinizden olacaksınız" şeklinde baskı uyguladığını belirtti.

Sendika üyelerinin e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa ettirildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, bütün baskılara rağmen işçilerin yüzde 65'inin Liman-İş Sendikası'na üye olduğu belirtildi. Sendikanın çoğunluğu kaybetmesi için yüze yakın yeni işçi alındığı belirtilen açıklamada, işçi fazlası olduğu gerekçesiyle yıl sonunda çok sayıda işçinin işten atılacağının söylendiği, özellikle sendika üyelerinin hedef alındığı kaydedildi. Liman-İş Sendikası, bu tür yöntemlerle işçilerin sendikadan istifaya zorlandığına dikkat çekti.

Karınca Lojistik depo işçilerinin sendikadan vazgeçmeyeceği kaydedilen açıklamada, "Anayasal hakkımızı kullandık ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Taşıma sektöründeki arkadaşlarımızla da iletişime geçtik, onların da kendi sektörlerinde sendikalara gitmesini önerdik ve olumlu yanıt aldık. Duyan duymayan herkese ilan diyoruz, henüz üyelik yapmayanlar da hızla üyeliklerini yapmalı" çağrısında bulundu.

Sendika üyesi işçilerin işten atılmasını kimsenin aklından geçirmemesi uyarı yapan Liman-İş Sendikası, "Karınca Lojistik işçileri olarak sonuna kadar meşru haklarımızı kullanarak direneceğiz ve tüm kamuoyunu da şimdiden destek vermeye davet ediyoruz. Ve biliyoruz ki depo müdürleri gerçek dışı bilgileri yayarak kaos yaratmakta ve birliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar. Şu ana kadar bütün girişimleri birliğimizi koruyarak boşa çıkardık, şimdiden sonra da böyle olacaktır. Depo işçilerinin çoğunluğu tercihini birlik olmaktan yana kullanmıştır ve şimdi halka büyümekte" diye kaydetti.

Karınca Lojistik patronuna da çağrı yapan sendika, işçilerin sendikal haklarına saygı duyulması gerektiğini belirtti.