7 Mayıs 2024 Salı

Karınca Lojistik işçileri kazandı

Liman-İş Sendikası'na üye Karınca Lojistik işçileri kazandı. Firma ile sendika arasında protokol hazırlandığını kaydeden işçiler, eğer talepleri kabul edilmezse yeniden direnişe geçeceklerini duyurdu. 

Liman-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten atılma tehditlerine maruz kaldıkları için direnişe geçen Karınca Lojistik işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı.

420 işçinin çalıştığı Karınca Lojistik'te ücret artışı ve sendikal hakların tanınması talebiyle 07 Şubat 2022 Pazartesi günü yapılan iş bırakma eylemine çok sayıda işçi katılmış, işçiler talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklamıştı. İşçiler, firmanın sendikalaşmanın önüne geçmek için iş kollarını değiştirdiğini ve çoğunluk sağlanmasına rağmen sendikayla sözleşme imzalamakta direttiğini duyurmuştu. 

'ÇOK SAYIDA DESTEK GELDİ'
Bu sabah açıklama yapan Karınca Lojistik işçileri, kazandıklarını duyurdu. Karınca Lojistik işçilerinin açıklaması şöyle: "Bizler Karınca Lojistik işçileri olarak sendikal baskılar, geçim sıkıntısı, mobinglere karşı grev kararı aldık. 7 Şubat Pazartesi günü greve çıktık. İş yerimizde patronun hamlelerine karşı sesimizi duyurmak istedik. Gerek sosyal medya da gerek vekillerimizden çeşitli sendikalardan değişik fabrikalardan destek geldi.

'BU SABAH TALEPLERİMİZ KABUL EDİLDİ'
Bu sabah 08.30'da komitemiz işveren vekiliyle bir görüşme gerçekleştirdi. Protokol yapma talebimiz kabul edildi. Kimse işten atılmayacak, yasal süreç tamamlanana kadar sendikal anlamda baskı yapılmayacak taleplerimiz bu çerçeve içerisinde kabul edilmesi üzerine iş başı yapıldı.

'VERİLEN SÖZLER TUTULMAZSA YENİDEN GREVE ÇIKACAĞIZ'
Sendikamız Liman-İş ile birlikte protokolü hazırlıyoruz. Protokolün kabul edilmemesi, verilen sözlerin tutulmaması halinde tekrardan greve çıkacağımızı  kamuoyuna saygıyla duyurulur."