16 Mayıs 2024 Perşembe

Karayılan: Mücadele halkla birlikte zafere ulaşır

Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal girişiminde bulunan sömürgeci Türk devletinin gerilla direnişi karşısında ilerleyemediğini söyleyen HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Türk devleti tıkandığı yerlerde kimyasal silah kullanıyor" dedi. Karayılan, direnişin gerilla ve halkın birlikte mücadelesi ile zafere ulaşacağını vurguladı, "Faşist rejim herkes için büyük tehlikedir. Halkımızın kazanımlarını korumak istiyoruz. Bizler buna karşı direneceğiz. Halkımızın da bu direnişe katılması lazım" çağrısında bulundu.

Stêrk TV'de yayınlanan özel programa katılan Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırılarını ve gerillanın direnişini değerlendirdi.

Avaşîn, Zap ve Metîna alanlarında devam eden işgal girişimi saldırısına dikkat çeken Karayılan, sömürgeci Türk devletinin gerillanın direnişi karşısında ilerleyemediğini belirtti. Direnişi kıramayan Türk ordusunun kimyasal silaha başvurduğunu vurgulayan Karayılan, Mamreşo'da yaşamını yitiren 7 gerillanın kimyasal silahla katledildiğini söyledi. Sömürgeci Türk devletinin kara propaganda yaparak kayıplarını gizlediğine de dikkat çeken Karayılan, "Şimdiye kadar devam eden saldırılarda 18 şehidimiz var. 6 arkadaştan ise haber alınamıyor şehit düştüklerine dair bir bilgimiz yok henüz. Arkadaşların tespitlerine göre öldürülen düşman askeri 187, yaralananların sayısı ise 20" bilgilerini paylaştı.

Sömürgeci Türk ordusunun ilk hamlesinin, bu saldırıları başarıya ulaştırarak tampon bir bölge kurmak, ikinci hamlesinin ise tüm Kürdistan'ı işgal etmek olduğunu kaydeden Karayılan, "Bu plana karşı direneceğiz ve savaşacağız. Bu konuda halkımıza sözümüz var. Bizler Kürt halkının kazanımlarını korumak için savaşıyoruz. Halkımız da gerilla direnişine destek vererek mücadeleye katılmalıdır" diye konuştu.

Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri anan Karayılan, şehitlerin gittikleri her yerde iz bırakan kahramanlar olduğunu söyledi.

23 Nisan günü Medya Savunma Alanları'na ilişkin işgal saldırısını değerlendiren Karayılan, "Biz de darbe aldık, şehadetler yaşandı ama mevzilerimizi koruduk. Hareketimize yönelik tekrar geniş konseptli bir saldırı başlatıldı. Neden? Çünkü bu rejim bize karşı zafer kazanamazsa yok olacaktır. Yine bize karşı savaşmaz ise kurdukları ittifak dağılacaktır. Çünkü bu ittifak kendi aralarında anlaşamayan fakat Kürt karşıtlığında bir araya gelenlerin kurduğu bir ittifak. Tek amaçları tüm Kürt halkının kazanımlarını yok etmek ve soykırım siyaseti yürütmek. Bu konsept üzerinden saldırılar başlatıldı" diye konuştu.

Saldırıların sadece Avaşîn, Zap ve Metîna'ya yönelik olmadığını, Bakur Kürdistan'ın her alanında savaş, saldırı ve direniş olduğunu hatırlatan Karayılan şunları söyledi: "Yine İmralı'da büyük bir saldırı var. İmralı'ya ilişkin o kadar çağrılar yapılıyor, zindanlarda, Maxmur'da, Lavrio'da tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Grevde olan bütün direnişçileri bu vesile ile selamlıyorum. Yani düşmanın saldırıları İmralı'da derinleşiyor. Yine kadınlara, gençlere yönelik saldırılar var. Devlet terörü ile karşı karşıyayız. Türk devleti terör devletidir. 1925 yılında Şark Islahat Planı yaptılar. Nedir bu plan? Kürt halkına yönelik soykırımdır, Türk devletinin terör yöntemleri yürütmesidir. Bu devleti o günden bu güne kadar Kürdistan'da hiçbir hak, hukuk yürütmemiştir, terör estirmiştir. Bize 'siz terörsünüz, teröre karşı bu saldırıları yapıyorum' diyor ama özünde halkımıza karşı kendileri terör estiriyor. Operasyonlar bu çerçevede başlatıldı. Amaçları PKK'yi zayıflatarak ortadan kaldırmak ardından da tüm Kürt halkının kazanımlarını yok etmek. Türk devleti için bütün Kürtler aynıdır. Bu yüzden tüm parçalardaki kazanımlar bu konseptte hedeftir."

GERİLLANIN KARŞISINA ÇIKMAYA CESARETLERİ YOK
Saldırılarda hegemonik ve bazı yerel güçlerin de onayı olduğunun kaydeden Karayılan, soykırım siyaseti yürütüldüğünü söyledi. İşgal saldırılarında her çeşit teknolojik savaş araçlarının kullanıldığını keşif uçaklarının sürekli hareket halinde olduğunu, havadan ve karadan bombardıman yapıldığını anlatan Karayılan, sömürgeci Türk ordusundaki askerlerin gerillanın karşısına çıkmaya cesaret edemediğini belirtti, "Kamuoyuna da tam tersini söylüyorlar. Dün bir açıklamalarına denk geldim, gerillanın karşılarına çıkma cesareti olmadığı için havadan saldırdığını söylüyorlar. Gerçekleri tam tersine çarpıtıyorlar. Halbuki onların gerillanın karşısına çıkma cesaretleri yok. Bir grup arkadaş gördüklerinde arkalarına bakmadan kaçıyorlar, hemen koordinat veriyorlar uçaklar havadan bölgeyi bombalıyor."

BU MÜCADELE TÜM BÖLGE HALKININ MÜCADELESİDİR
İşgal girişimi saldırısında El Kaide, DAİŞ, El Nusra çetelerinin artıklarının kullanıldığı bilgisini veren Karayılan, "Bu çetelerle kayıplarının yerini doldurmak istiyor. Bütün gücünü bu savaşa yatırmışlar. Çünkü AKP-MHP rejimi bu yıllarda başarılı olmazsa yok olacağını biliyor. Bu yüzden bu direniş sadece PKK'nin direnişi değil, tüm Kürt halkının direnişidir. Hatta Türkiye demokrasi mücadelesidir, bölge demokrasi mücadelesidir. Çünkü eğer bu konseptlerini başarıya ulaştırırlarsa Arap halkına karşı da büyük bir tehdit ve tehlike olacaklardır. Irak, Suriye ve Ortadoğu'daki birçok ülkeye saldırmak istiyor. Böyle bir planları var ve bu plana karşı verilen direniş çok kutsal ve önemli bir direniştir. Arkadaşlarımız bu inanç ve kararlılıkla düşmana karşı direniyor" diye konuştu.

Sömürgeci Türk devletinin ilk gün indirme yaptığı noktadan sadece 2 ya da 3 km ilerleyebildiğini söyleyen Karayılan, bazı yerlerde ise yerlerinden kıpırdayamadıklarını belirtti. "Böyle bir savaş yürütülüyor. Savaşı takip edenler de fark edecektir. İlk saldırılar başladığında Zendura, Mamreşo, Mervanos ve Qela Bêdewê alanları bombalanıyordu. Hala da öyle. Düşman o kadar teknik kullanıyor, o kadar çete getiriyor, her yolu deniyor ama gerilla karşısında ilerleyemiyor. Tıkandığı yerde ise kimyasal silah kullanıyor. İhsan Sabri Çağlayangil, Dersim katliamında 'mağaralara fare zehri attık hepsi hayatını kaybetti' itirafında bulundu. Şu anda aynı şeyi yapıyorlar fakat maalesef kamuoyu buna karşı sessiz" diyerek çağrıda bulundu.

Mamreşo'da 10 gün süren direnişin ardından sömürgeci Türk devletinin kimyasal kullanarak Mamreşo komutanı Serhat Giravi ile 7 gerillayı katlettiği bilgisini veren Karayılan, cenazelerde kurşun izleri olmadığını söyledi.

Karayılan süren direnişe ilişkin şu bilgileri verdi: "Yeni dönem gerillasının tarz ve taktikleri ile direniş büyüyor. Teknik silahları yeni dönem gerillası ile boşa çıkaracağız. Tekniğe karşı insanın cesaretini, maneviyatını, aklını, cesaretini, çalışkanlığını kullanacağız. Zaten yeni dönem gerillası olmasaydı, cesaret, fedailik, fedakarlık, akıl, yaratıcılık, yeni yol ve yöntemler olmasaydı kimse 2 saat bile duramazdı. Bu esaslar üzerinden Kürdistan gerillası bu kadar vahşi ve alçak bir düşmana karşı direnebiliyor. Biz iddialıyız. Gerillalar bu yöntemlerle başarıya ulaşacaktır. Düşmanı yenilgiye uğratacaktır. Düşman kara propagandalarla kendisini başarılı gösterebilir ama gerçekler saklanamaz."

MÜCADELE HALKLA BİRLİKTE ZAFERE ULAŞIR
Direnişin gerilla ile halkın birlikte mücadelesi ile zafere ulaşacağını vurgulayan Karayılan şöyle konuştu: "Dersim, Amed, Mardin, Botan, Zagros ve Medya Savunma Alanları'nda gerillanın verdiği mücadele bir çağrıdır. Başta Bakurê Kurdistan halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkına bir çağrıdır, Türkiye demokrasi güçlerine bir çağrıdır. Çünkü bu faşist rejim herkes için büyük bir tehlikedir. Bölgeyi karanlığa sürüklemek istiyor. Verdiğimiz savaş da varlık, özgürlük, demokrasi savaşıdır. Biz bölgeyi aydınlığa kavuşturmak istiyoruz. Türkiye'yi parçalamak istemiyoruz, Türkiye'yi demokratik bir ülke yapmak istiyoruz. Tüm bölgede özgürlük ve demokrasi rüzgarı essin istiyoruz. Gerillanın direnişinin böyle bir rol ve misyonu var.

"Yine halkımızın kazanımlarını korumak istiyoruz. Düşman Başur'un, Rojava'nın statüsünü, Bakur ve Rojhilat'ın kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyor. Bizler buna karşı direneceğiz. Halkımızın da bu direnişe katılması lazım. Arkadaşlar daha önce de çağrıda bulundu, ben de bu çağrıya katılıyorum. Kürdistan'da ve Avrupa'da eksiklikler olsa da halkımız gerilla direnişine destek veriyor. Böylesi süreçlerde rolümüzü oynamayacaksak ne zaman oynayacağız?

"Gençlere de bir çağrım olacak; gençler gerilla saflarına katılmalıdır. Süleyman soysuz diye biri çıkmış her gün yok şu yılda şu kadar kişi katıldı, bu yılda bu kadar kişi katıldı diye açıklama yapıyor. Gençler gerillaya katılarak cevabını vermelidir. Derin peşmergelerine de selamlarımı iletmek istiyorum, onlar da gerillaya katılım çağrısında bulunmuştu. Ben de aynı çağrıyı yapıyorum. Gerilla bir savunma gücüdür ve bu gücü büyütmemiz gerekir."

"Türk, Arap, Fars ve tüm bölge gençlerine de çağrıda bulunmak istiyorum; bu dönem demokrasi ve özgürlük bayrağını dalgalandırma dönemidir. Herkes faşizme, soykırıma karşı direnmeli ve görevini yerine getirmelidir. Devrimci halk savaşı bu şekilde gelişir. Kürt ulusu olarak hepimiz birlikte direnişi geliştirmeliyiz. Bugün yurtseverlik şüphesiz bedel, fedakarlık istiyor. Kolay bir şey değil. Her şeyden önce devletin ajan, uyuşturucu, fuhuş politikalarına karşı tedbir almak lazım. Çünkü düşman gençlerimizi bu yol ve yöntemlerle düşürmek istiyor. Bu yüzden her mahalle, her köy, her sokak, herkes MİT'in faaliyetlerinden, ajanlıktan kendini korumalıdır."