2 Mayıs 2024 Perşembe

Karadeniz'i talana giden Erdoğan, İkizdere köylülerini hedef aldı

İkizdere-İyidere yol ve tünel açılışı için Rize'ye giden Erdoğan, Karadeniz'in ekolojik sistemine verdiği zarar nedeniyle direnen İkizderelileri hedef aldı, "Türkiye'nin değişik yerlerinde ne kadar sol varsa komünist varsa buralara getiriyorlar. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

Tayyip Erdoğan bugün Rize'nin İkizdere ilçesine gitti. Erdoğan'ın gidişi öncesi, İkizdere asker ve polis ablukasına alınırken, İkizdere'deki nöbet alanına da asker ve polis gönderildi.

İkizdere'de İyidere-İkizdere yolu ve tünelinin açılışını yapan Erdoğan, açılışını yaptığı yol ve tüneli 'eser' diye tanımladı, "Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız" dedi.

Erdoğan ve 5'li çetesinin yarattığı tahribata karşı direnen İkizderelileri hedef alan Erdoğan, halkın HDP'liler ve mücadelede eden kesimlerle buluşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, "Türkiye'nin değişik yerlerinde ne kadar sol varsa, komünist varsa buralara getiriyorlar. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Sizin gücünüz yapılan bu yatırımların önünü kesmeye yetmez" dedi.

Açlık, yoksulluk ve işsizlik rakamlarını görmezden gelen Erdoğan, sermayedarların karına kar katmasını 'Türkiye ekonomisi büyüdü' sözleriyle anlattı, "Türkiye ekonomisi 2. çeyrekteki yüzde 21,7'lik büyüme oranıyla dünyada İngiltere'den sonra 2. en büyük büyüyen ülke" diye konuştu.

Karadeniz'in her deresini HES şirketlerine peşkeş çeken Erdoğan, Karadeniz sahil yolu ve Pazar ilçesindeki doldurma havalimanından sonra şimdi de İyidere'ye yapacakları Lojistik Limanı ile övündü.

İyidere-İkizdere yolunun yaklaşık 38 kilometre, Hurmalık Tüneli'nin birinin 850, diğerinin 720 metre, bağlantı yollarının 3,6 kilometre uzunluğa sahip olduğunu belirten Erdoğan, yolun Avrupa'dan Orta Asya'ya uzanan Kafkasya koridorunun en önemli güzergahlarından birinin üzerinde yer aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde projenin Rize-Mardin hattındaki kuzey-güney ulaşım aksının da en kritik kısımlarından birini oluşturduğunu söyledi.

Turizm adı altında yaylaları talan eden Erdoğan, İyidere Lojistik Limanı'nın da devreye girmesiyle çok sayıda firmanın bu bölgede üretim ve lojistik faaliyetine başlayacağını belirterek, "Böylece dünyanın yıldızı, giderek yükselen bölgesi Doğu Karadeniz'de yavaş yavaş şekillenmeye başlayan büyük ekonomik potansiyelin altyapısını şimdiden kurmuş oluyoruz. Sanayisi ve turizmiyle gelişen bu bölgemizde yaptığımız her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz" dedi.

Erdoğan yarın da Salarha Tüneli'ni açacağını söyledi, Giresun, Rize, Artvin, Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel felaketlerinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdıklarını iddia etti.