2 Mayıs 2024 Perşembe

Karaburun'da Genel-İş üyelerine saldırı protesto edildi

Karaburun'da Hayalbaz Kafe sahipleri ve çalışanlarının DİSK üyesi belediye emekçilerine saldırdı. Saldırı DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 4 Nolu Şubesi tarafından yapılan eylemle protesto edildi.

İzmir'in Karaburun ilçesinde Hayalbaz Kafe sahipleri ve çalışanlarının DİSK üyesi belediye emekçilerine yönelik saldırısı yapılan eylemle protesto edildi.

Eylemde konuşan DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin, emekçilere yapılan saldırıyı kınadı. Tekin, "04/08/2021 Çarşamba günü Karaburun İskele Mevkii'nde bulunan Hayalbaz Kafe önünde kamu görevimi icra eden belediye personelimiz ve üyelerimiz Hayalbaz Kafe sahipleri ve çalışanları tarafından saldırıya uğrayıp, tehdit ve darp edilmişlerdir" dedi.

DİSK üyelerinin şikayetçi olup darp raoru almalarına rağmen, saldırıyı gerçekleştirenlerin serbest bırakıldığını belirten Tekin, "Bu çirkin saldırı aynı zamanda emeğe, emekçinin alın terine yapılan bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Tekin, "Ülkemizin her noktasında emekçilerimize karşı saldırılar, gün geçtikçe artmaktadır. Şiddet sarmalını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi, buna sebep olanların en kısa zamanda cezalandırılmasını istiyoruz. Belediye çalışanı arkadaşlarımız hiçbir şekilde yalnız değildir. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Yetkili makamları bu yapılan çirkin saldırının cezasız kalmaması için göreve davet ediyoruz. Tasvip etmediğimiz bu olayın takipçisi olacağımızı ve saldırı gerçekleştirenlerin ağır şekilde cezalandırılması isteğimizi kamuoyuna bildiririz" diye konuştu.