19 Nisan 2024 Cuma

Karaağar mezarı başında anıldı

Katledilen Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar'ın mezar başı anmasında, özgür basın geleneğinin sürdürüleceğinin sözü verildi.

Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, katledilişinin 30. yılında Van'ın Hacıbekir Mahallesindeki mezarı başında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP),  tarafından düzenlenen anmaya; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Karaağar'ın ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Adnan Bilen, katillerin 30 yıldır yargılanmadığını belirtti. Adalet taleplerini yinelen Bilen, "Orhan 30 yıl önce sokak ortasında katledildi. Katledileceğini bile bile gazeteyi dağıtmaya devam etti. Karaağar, devletin yetiştirdiği kontralar tarafından katledildi. O günden bugüne Özgür Basın çalışanları baskılara maruz kalmaya devam ediyor. Geçen sürede sadece yöntem değişti" dedi.

Bilen'in ardından konuşan Orhan Karaağar'ın kardeşi Şengül Karağar, "Bizi öldürerek bitiremeyecekler. Bir Orhan ölür, bin Orhan gelir. Biz Özgür Basın'ın yanında olmaya ve mücadelemizi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise, Özgür Basın'a yönelik baskıların yıllardır devam ettiğini söyleyerek, "Orhan arkadaşımız bir gazete dağıtımcısıydı. Kirli, karanlık zihniyetin örgütlediği ellerce katledildi. O günden bugüne basına yönelik baskılar devam ediyor. Bizler, ne şartlarda olursa olsun Özgür Basın'ın birer neferi olmaya ve yanlarında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Orhan'ın konuşmasının ardından, "Şehit namirin" sloganları atıldı. Anma, mezara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.