6 Mayıs 2024 Pazartesi

'Kapatılan hastaneleri yeniden açın'

112 örgütün bileşeni olduğu Hastanemi Açın Platformu, Ankara Şehir Hastanesinin açılmasıyla kapatılan hastanelerin yeniden sağlığa kazandırılmasını istedi. Platform, her türlü katkıda bulunmaya da hazır olduklarını kaydetti.

Hastanemi Açın Platformu, Ankara Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında Ankara Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla kapatılan hastanelerin derhal yeniden açılmasını istedi.

'HER TÜRLÜ KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ'
"Şimdi bu olağan dışı durumda, sağlık hizmetlerine ihtiyacın arttığı ve artacağı salgın döneminde yaşamsal talebimiz var, kapatılan diğer hastanelerimizi de açın" denilen açıklamada, "Ankaralılar olarak, kentimizin kolay ulaşılabilir yerlerinde kapısına kilit vurulmuş durumda boş bekleyen hastanelerin yeniden açılması, sağlık hizmetlerine kazandırılması, buralarda çalışacak hekim ve sağlık çalışanlarının organize edilmesi, kent içinde gerekli planlamaların yapılması konularında her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu belirtiriz" ifadeleri yer aldı.

ANKARA RİSKLİ İLLER ARASINDA 
Çok sayıda siyasi parti, dernek, vakıf, sendika ve meslek kuruluşundan oluşan 112 örgütün yer aldığı platformuna açıklaması, şöyle devam etti: "Dünya çapında hasta sayısı bir milyon yüz elli bini, can kayıpları altmış bini geçti. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı verilerine göre toplam vaka sayısı yirmi dört bine yaklaştı ve can kaybı beş yüz bir oldu. Sağlık Bakanı 'henüz salgının başındayız' dedi. Türkiye yeni vaka bildiren ülkeler arasında dünyada altıncı sıraya kadar yükseldi. Ankara da salgından en çok etkilenen şehirlerimizden, üçüncü sırada olup hastalığın yayılması yönünden en riskli iller arasında sayılıyor."