4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kanton Meclisi Kobanê katliamı şehitlerini andı

Kobanê Kanton Meclisi, 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen Kobanê katliamı ile Helincê köyünde üç sivil kadının katledilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Kobanê Kanton Meclisi üyeleri, 25 Haziran 2015 tarihinde 233 kişinin öldürüldüğü Kobanê katliamının yıl dönümü ile geçtiğimiz günlerde Helincê köyünde üç sivil kadının katledilmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sık sık "Şehîd namirin" sloganı atılan eyleme, Kongreya Star, PYD, Şehit Aileleri Kurumu, Toplum Savunma Güçleri (HPC), TKŞ, JKŞ, CKŞ ve Devrimci Gençlik üyeleri de katıldı. 

Arapça ve Kürtçe yapılan açıklamada konuşan Kanton Meclis Eşbaşkanı Leyla Ehmed, 2015 yılının 25 Haziran günü katledilenleri andı. Ehmed, "Türk devleti, Kürt halkının özgürlük ve barış içinde yaşamasına tahammül edemedi. Kürt halkının iradesini kırmak istedi. Bu yüzden DAİŞ'e yardım ederek büyük bir saldırı gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Katliamın beşinci yılında Kobanê'nin Helincê köyünde yeni bir katliam daha yaşandığını hatırlatan Ehmed, şöyle konuştu: "Türk devleti, doğrunun, özgürlüğün, barışın yolundan gitmemize tahammül edemedi. Bizler DAİŞ'in iradesini kırdık, sonunu getirdik, bu yolda binlerce şehit verdik. Bugünde bütün dünyadan istiyoruz ki bizim yanımızda dursunlar. Şehitlerimiz tüm dünyada DAİŞ'e karşı kan döktüler. Biz önce şehitlerimizin savunmasını alacağız. Onların kanlarına sahip çıkacağız."

Kobane Kanton Meclisi olarak katliamda yakınlarını yitiren ailelere başsağlığı dilediklerini belirten Ehmed, "Özgürlüğümüzü alıncaya kadar yollarını izleyeceğimize söz veriyoruz" diye belirtti.