20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kan kusan hasta tutsak Süreyya Bulut hastaneye kaldırıldı

Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde bulunan verem hastası Süreyya Bulut, kan kusması üzerine Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Bakırköy Kadın Kapalı Hapibhanesi'nde bulunan ağır hasta tutsak Süreyya Bulut'un kan kusması üzerine hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
 
Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, müebbet hapis cezasından 23 yıldır cezaevinde. Bir gözünün görme fonksiyonunu yitirdiği Bulut, aynı zamanda Werniko Korsikof hastası.
 
Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan avukatların da refakatçi kalmak için başvuru yaptığı ancak "hastanede ilgili doktor yok" denilerek, başvuruya yanıt verilmediği öğrenildi.
 
Cezaevindeki tutsaklardan Esma Başkale, Süreyya Bulut'un durumuna ilişkin gönderdiği mektubunda, "Süreyya yoldaş 41 yaşında, 23 yıldır cezaevinde. Arkadaş Tüberküloz hastası ve tedavi görmesi gerekiyor ama cezaevi yönetimi buna izin vermiyor. Hastalığı bulaşıcı olduğu için biz de kendisiyle çok sık yakın temas kuramıyoruz ve tedavi sürecinde moral vermekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Gardiyanlar yoluyla cezaevi yönetimine her gün haber gönderiyoruz, dilekçe yazıyoruz fakat olumlu hiçbir dönüş yapılmıyor. Gardiyanlara 'Arkadaşımız kan kusuyor, tedavi olması gerekiyor' diyoruz, onlar da bize 'Bir leğen kan kusmazsa inanmıyoruz, bir leğen kussun. Biraz daha dursun hepinize bulaştırsın hepiniz verem olun sonra onu alıp götüreceğiz' diye cevap veriyorlar. Biz siyasi tutsaklara yönelik ciddi bir baskı ve yıldırma politikası var ama biz asla boyun eğmeyeceğiz" ifadelerine yer vermişti.