9 Mayıs 2024 Perşembe

Kamuran Şahin tacizi 'şefkat' olarak savundu

Yüzde 85 engelli kadını taciz eden personel Kamuran Şahin'in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Şahin, S.A.'ya yönelik tacizi "şefkat göstermek" olarak savundu. S.A.'nın beyanını dikkate alan mahkeme tacizci Şahin'in tutukluluğunun devamına karar verdi. 

Özel Ulus Bakımevi'nde yüzde 85 engelli kadını taciz eden personel Kamuran Şahin'in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 

Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu yargılanan Kamuran Şahin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatı Ömerçi Çiftçi, tacize uğrayan S.A. ve avukatı Aydın Mantar hazır bulundu.

Duruşmayı, Altınokta Körler Derneği de izledi. 

AMACI ŞEFKAT GÖSTERMEKMİŞ
Kamuran Şahin, S.A.'ya tacizde bulunmadığını, sadece saçlarını okşadığını iddia etti. Şahin, "kendisine şefkat gösterdim" iddiasında bulundu. Duruşmada, Kamuran Şahin'in, S.A.'ya yazdığı mesajlar okundu. Şahin bunların da cinsel amaçlı bir güdüyle yapmadığını öne sürdü. 

S.A.: SÜRECİ KURUM YETKİLİLERİ DEĞİL BEN BAŞLATTIM
S.A. ise beyanında yaşadığı tacizi aktardı. Kurum yetkililerinin, yaşanan tacizi ilgili yerlere iletmek yerine sürekli susması için kendini telkin ettiğini aktaran S.A., "Ben polisi aradım ve durumu bu şekilde açığa çıkardım. Ben polise gitmeseydim kurum yetkililerinin bu durumu açığa çıkaracağını düşünmüyorum. Çünkü ben haber verdikten sonra adli süreç başladı" dedi. 

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, dosyada yer alan mesaj tespit tutanı, suçu işlediğine dair somut veriler ve dinlenmeyen tanıklar ayrıca kaçma şüphesi ve delilleri karartma ihtimali olduğu için tacizci Kamuran Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, tanık İshak Donat'ın da zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma, 29 Ocak 2021'e ertelendi.