6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kamuoyu baskısı taciz failinin işten çıkarılmasını sağladı

Yemeksepeti Banabi deposunda maruz kaldığı mobbing ve tacize karşı mücadele yürüten kadın işçinin mücadelesi sonuç verdi. Kamuoyunda oluşan  tepkiler sonucu Yemeksepeti Banabi taciz faili İsmail T.'nin işine son verdiğini duyurdu. 

Yemek Sepeti Banabi deposunda daha önce çalışan bir kadının depo müdürü İsmail T. ve bölge müdürü Fatih Y. tarafından maruz kaldığı mobbing ve tacizi ajansımıza anlatmasının ardından, Yemek Sepeti Banabi taciz failinin işine son verildiğini duyurdu.
 
Yemeksepeti Banabi deposunda bir süre önce çalışan bir kadın, depo müdürü İsmail T. ve bölge müdürü Fatih Y. tarafından maruz kaldığı emek sömürüsü, mobbing ve tacizi Jinnews'e anlatarak, işçi sınıfının örgütlülüğü ve kazanımlarından güç alarak dayanışmaları sonucunda taciz faili hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını paylaşmıştı. İsmail T.'nin deponun hiç denetlenmemesine güvenerek tacizi sürdürdüğünü aktaran kadın, iki kadın çalışanın daha benzer şekilde tacize maruz bırakıldığını ve durumu anlattıkları bölge müdürü Fatih Y. tarafından da tehdit edildiklerini de ifade etmişti.

Tacizler artınca depodaki kadın ve erkek işçilerle birlikte şirkete giderek İsmail T.'yi şikayet ettiklerini dile getiren kadın, dayanışmaları sayesinde taciz faili İsmail T.'ye disiplin soruşturmasının başlatıldığını söylemişti.

Haberin yayınlanmasının ardından ise kamuoyu baskısının da etkisiyle Yemeksepeti Banabi, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunarak taciz failinin işine son verildiğini öne sürdü. Paylaşımda, "Konu detaylı şekilde araştırılmış, nihayetinde gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve söz konusu iddianın muhatabı olan kişinin iş akdi feshedilmiştir. Bilgilerinize sunarız" ifadelerine yer verildi.