20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kamu emekçilerinden polis baskısı altında eylem

KESK üyeleri Kadıköy Altıyol'da basın açıklaması yaptı, Bakırköy'de eyleme izin vermeyen polis kamu emekçilerine saldırdı.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri, "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla İstanbul'un Kadıköy ve Bakırköy İlçelerinde eylemlerini sürdürdü.
 
KADIKÖY
 
İhraç edilen KESK üyeleri Eğitim Sen 2 Nolu Şube binasında toplanarak Kadıköy Altıyol'a yürüdü. Alana sloganlarla giren KESK'liler adına basın açıklamasını Görkem Doğan okudu. Doğan, polisin dayatması sonucu OHAL, KHK ve AKP ifadelerini kullanmadan yaptığı açıklamada yüz bini aşkın emekçinin işinden olduğunu söyledi. Doğan, hukukta "iltisak" diye bir kavramın olmadığını ancak 15 Temmuz'dan sonra böyle bir kavramın türetildiğini söyledi.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem çağrısı yapan KESK üyeleri, Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında toplandı. Polis ise sendika binasının önünü ablukaya aldı. Polisin Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yapılmasına izin vermemesi üzerine sendikanın önünde basın açıklaması yapıldı. Kısa bir konuşma yapan Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Mesut Mike, eylem yapmanın demokratik bir hak olduğunu ve yasağı kınadıklarını söyledi.
 
Açıklamanın ardından "İşimizi geri alacağız", "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "AKP'ye boyun eğmeyeceğiz" sloganları atılırken polis saldırdı.
 
Yaşanan tartışmanın ardından kitle sendika binasına girdi.