19 Nisan 2024 Cuma

Kamil Koç servisinde cinsel taciz

Irmak Dumlupınar, Kamil Koç'a bağlı 17 numaları servis aracında şoförün psikolojik şiddet, tehdit ve hakaretlerine maruz kaldı. Firmaya başvuru yaptı ancak, olayın üzeri kapatılmak istendi. Dumlupınar, Ali isimli servis şoförü ve Kamil Koç hakkıda suç duyurusunda bulunacak.
Irmak Dumlupınar, Kamil Koç firmasına bağlı serviste şoförün psikolojik şiddeti, tehdit ve hakaretlerine maruz kaldı. Dumlupınar, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımla tacizi teşhir etti. 
 
Dumlupınar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kamil Koç'a bağlı bir servis şoförünün psikolojik şiddet, tehdit ve hakaretine maruz kaldığını kaydetti. Buna tepki göstermesi üzerine ise tacizci şoförün "Seni terörist diye şikayet ederim" dediğini belirtti. 
 
Dumlupınar, şoförü hakkında firmaya şikayette bulunduğunu ancak firmanın olayın üstünü örtmek için elinde geleni yaptığını söyledi.
 
Dumlupınar'ın Kamil Koç'la yaptığı yolculuğun ardından firmaya ait servise Dudullu Otorgarı'ndan bindiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Gece 01.00'de Maltepe Kartal istikametine giden servise bindim. Israrla ineceğim yeri söylememe rağmen, şoför başka bir yola saptı. Gideceği güzergahı sordum sırada çok agresif davrandı, yüksek tonda 'sana soran oldu mu, benim güzergahım bu. Neye maydanoz oluyorsun' gibi söylemlerde bulundu. Bu şekilde konuşamayacağımı söyleyerek uyardım. Ancak saygısızlığı giderek şiddetlendi. Bana hakaret ederek, bağırmasını sürdürdü. Kendimi savunmam onu çok rahatsız etti. Bir süre sonra servisin kapılarını kilitleyerek aşağı indi  ve "sen teröristsin polise haber vereceğim' dedi. Bir yandan da bağırmayı sürdü. Ondan korkmadığımı söyledim."
 
Dumlupınar, "Benim adım Ali, herkes kim olduğumu bilir. Seni gebertirim" diyen 17 numaralı servis şoförünün, "Bir de seni tokatlayayım" diyerek, psikolojik şiddet uyguladığını kaydetti. 
 
Olayın ardından bilmediği bir yerde şoförün kendisini indirdiğini aktaran Dumlupınar, araçtan inerek yanına gelen servis şoförünün üzerine yürüdüğünü, yumruğunu sıkıp şiddet girişiminde bulunduğunu ve "Kızım bak seni bulup, mahfedeceğim" gibi tehdit ve hakaretlerini sürdürdü. 
 
Kamil Koç'a şikayetini ilettiğini ancak firmanın konunun üzerini kapatmaya çalıştığını belirten Dumlupınar, "Sanki araçta bir eşyamızı unutmuşuz gibi, kayıt altına alalım diye bize bu teklifi sundular" dedi.
 
Dumlupınar, Kamil Koç firması hakkında "suçluyu korumak" ve soyadı öğrenilemeyen  servis şoförü Ali hakkında ise "Hakaret ve tehdit" suçlarından suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.