19 Nisan 2024 Cuma

Kaktüs: Erkek devlet şiddetine karşı özgürlüğümüz için birlikte yürüyelim

Kadıköy'de bulunan Kaktüs Genç Kadın Derneği 17 Kasım akşamı polis tarafından basıldı. Dernek binasında bulunan 16 kadın işkence ve cinsel taciz saldırısıyla gözaltına alındı. Dernek binalarının özel harekat polisi tarafından basılmasına ilişkin açıklama yapan Kaktüs, "Derneğimize yönelik bu saldırı da kadın özgürlük mücadelesi yürütenlere yapılmış saldırılardan yalnızca biridir" dedi, kadınlara özgürlük için mücadelede birlikte yol yürüme çağrısı yaptı.

Kaktüs Genç Kadın Derneği, Kadıköy'de bulunan dernek binalarının özel harekat polisleri tarafından 17 Kasım akşamı basılarak 16 kadının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Polisin dernek binasını saatlerce işgal ve talan ettiği, 16 kadını işkence ve tacizle gözaltına aldığı  kaydedilen açıklamada, 25 Kasım'ın öngününde bir kez daha erkek devletin, mücadele çağrısı yapan kadın örgütleri ve derneklerine saldırdığı vurgulandı, "Kadınların ve LGBTİ+'ların örgütlü mücadelesi erkek egemen AKP-MHP faşist iktidarı tarafından doğrudan hedef alınıyor" denildi.

Açıklamada, Kaktüs'ün kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze, cinsiyetçi eğitime ve LGBTİ+fobiye karşı kadınların bir araya geldiği, birlikte öğrendiği ve ürettiği, genç kadınların erkek şiddetine karşı özsavunma atölyeleri yaptığı, ekonomik krize karşı takas pazarları kurduğu, üniversiteli ve liseli kadınların okullarında yaşadığı pek çok soruna dair mücadele yolunu birlikte çizdiği, çeşitli kurslarda birlikte öğrendiği bir dernek olduğu vurgulandı.

"Derneğimize yönelik bu saldırı da kadın özgürlük mücadelesi yürütenlere yapılmış saldırılardan yalnızca biridir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kadınların özgürlük mücadelesi engellenmek istense de her türlü saldırı kadınların isyanına çarpıyor. İşte Kaktüs bu yüzden var. Biz, erkek yargı karşısında Şule Çet için Ankara yollarına düşen, Gülistan Doku için Dersim'den İstanbul'a 'Gülistan'ı Bulacağız' diyenleriz. Kaktüs, özgürlüğü düşleyen kadınların kurtuluş mücadelesinde bir soluk. Kadınların özgürlüğü için tek yol var o da mücadelemiz. Bu yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Tüm kadınları bu yolu bizimle beraber adımlamaya çağırıyoruz."