28 Mart 2024 Perşembe

Kaktüs derneğine polis baskını: Kadınlara işkence

Kadıköy'de bulunan Kaktüs genç kadın derneği özel harekat polisleri tarafından basıldı. 25 Kasım çalışmaları kapsamında dernekte etkinlik yapmak için bulunan sosyalist kadınlara uzun süre işkence yapıldı. Sosyalist kadınlar işkenceye sloganlarla karşılık verdi. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Özgür Genç Kadın'ın (ÖGK) 25 Kasım çalışmaları kapsamın etkinlik düzenlediği Kaktüs genç kadın derneği özel harekat polisleri tarafından basıldı. 

Sosyalist kadınlar devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleri anmak için Kaktüs de bir araya gelmişti. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM Genel Sözcüsü Çiçek Otlu ve muhabirimiz Elif Bayburt'un da bulunduğu çok sayıda sosyalist kadın işkenceyle gözaltına alındı. 

Derneğin bulundu sokak "akrep" denilen zırhlı araçlarla kuşatılıp kapanırken, özel harekat polisleri sokağa kimsenin girişine izin vermedi.

Uzun süre dernekte işkence gören kadınlar, "Kadın, yaşam, özgürlük", "Jin, jiyan, azadi" ve "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla işkenceye karşılık verdi.

Dernekte arama sürüyor.