27 Nisan 2024 Cumartesi

KAFFED'ten kadın cinayeti davasına çağrı

Kafkas Dernekleri Federasyonu, kadın örgütlerine, Konya'da iki kız kardeşi öldüren Muzaffer Canpolat'ın yargılandığı davaya katılım çağrısında bulundu.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Yıldız Şekerci, yazılı bir açıklama yaparak, 2019 yılı Haziran ayında Konya’da Muzaffer Canpolat tarafından katledilen iki kız kardeşin davasına katılım çağrısı yaptı.

Şeyma ve Tuğba Sarı kardeşlerin 27 Haziran 2019 tarihinde Konya'da Muzaffer Canpolat tarafından katledildiğini hatırlatan Şekerci, davanın 22 Aralık günü Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceğini belirtti.

Kadın katliamı davalarında yaşanan ceza indirimlerinin uygulanmaması gerektiğine dikkat çeken KAFFED Genel Başkanı Şekerci, "Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak davanın bütün aşamalarını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetleri konusunda duyarlı sivil toplum kuruluşları ile basın kuruluşlarını vahşice işlenen bu cinayetlerin kurbanlarının adalet arayışlarına destek olmaya çağırıyoruz" dedi.