27 Nisan 2024 Cumartesi

Kafasında mermi çekirdeği bulunan Erol Engin'in tedavisi yapılmıyor

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Erol Engin'e hastane doktoru tarafından kafasında mermi çekirdeği bulunduğu belirtilmesine karşın gerekli tedavi işlemleri yapılmıyor.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Erol Engin'e hastane doktoru tarafından kafasında mermi çekirdeği bulunduğu belirtilmesine karşın gerekli tedavi işlemleri yapılmıyor. Aylardır yüzünde ve ağız içinde uyuşma yaşayan ve bu sorunla ilgili tekrar hastaneye gitmek isteyen Engin, hapishane revir doktoru tarafından "hastanedeki cihaz yanlış göstermiş" denilerek ve vitamin ilacı yazılarak tekrar hücreye gönderildi. 19 Aralık 2000 Hapishaneler Katliamı'nın gazilerinden olan Erol Engin'in hayatı Tekirdağ 2 Nolu F Tipi ve Tekirdağ Devlet Hastanesi tarafından hiçe sayılıyor.

47 yaşındaki TKP/ML dava tutsağı Erol Engin'in 19 Aralık 2000 Hapishaneler Katliamı'nda yaralandığı ve aynı zamanda kafasından kan sızdığı ancak o dönem yapılan sağlık kontrollerinde ve çekilen filmlerde mermi çekirdeğine rastlanmadığı belirtildi. Diğer yandan katliam sonrası alelacele yapılan göstermelik sağlık kontrollerinin güvenilirliği de bir tartışma konusu.

HASTANE DOKTORU 'KAFANDA MERMİ ÇEKİRDEĞİ VAR' DEDİ, HİÇBİR İŞLEM YAPMADI
Tutsak aileleri tarafından aktarılan bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda yüzündeki ve ağız içindeki uyuşma nedeniyle MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) çektirmek amacıyla hastaneye giden Erol Engin'in, MR cihazının alarm vermesi üzerine kafasında mermi çekirdeği bulunduğu belirtildi. Vücudunda metal bulunduğu ve belirtmediği gerekçesiyle Engin'e karşı saldırgan bir tutum benimseyen hastane doktoru, sağlık sorunuyla ilgili Engin'e hiçbir işlem yapmadı. Manyetik alanda kafatasındaki mermi çekirdeğinin milimlik bir hareketinin hayati risk barındırdığı ve doktorun hastayı değil kendini düşünerek Erol Engin'i bu halde hapishaneye geri gönderdiği öğrenildi.

REVİR DOKTORU 'MERMİ ÇEKİRDEĞİ DEĞİL HAVA BOŞLUĞU' DİYEREK VİTAMİN YAZDI
Daha sonra tekrar hapishane revirine giderek hastaneye sevk yaptırmak isteyen Erol Engin, bu sefer de revir doktorunun ilgisiz tutumuyla hücresine geri gönderildi. "Hastane ile görüştük, cihazı yeni aldıkları için hata veriyormuş, kafanda mermi çekirdeği yokmuş, hava boşluğu nedeniyle cihaz alarm vermiş" gibi ciddiyetsiz ifadelerle Engin'e kullanması için vitamin ilacı yazan ve "Bu ilaçtan sonra duruma bakacağız" diyen revir doktoru sağlık sorunuyla ilgili hastaneye sevk gerçekleştirmedi. Yazılan ilaç dahi henüz Engin'e verilmezken muayene ve tedavi süreci zamana yayılan Engin'in yüzündeki uyuşmaların arttığı öğrenildi.

Daha önce aynı sağlık sorunu nedeniyle revire çıktığında MR çekilmesi gerektiğini söyleyen revir doktoru, halen MR çekilmemiş olmasına karşın bu sefer hastaneye göndermeyip vitamin vermesi ise kuşku uyandırdı. "Erol'un kafasında mermi çekirdeği yoksa, daha önce gerekli görülen MR için neden tekrar hastane sevki yapılmıyor" diyerek tepki gösteren yakınları, Erol Engin'in hayatının hiçe sayıldığını ve böylesine önemli bir sağlık sorununun görmezden gelindiğini belirtti. Tutsak aileleri ve insan hakları örgütlerine duyarlılık çağrısı yapan Erol Engin'in yakınları, gerekli tetkik ve kontroller yapılana kadar meselenin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.