17 Mayıs 2024 Cuma

Kadir İnanır'dan Soylu'ya yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun

Sanatçı Kadir İnanır, kedisini hedef gösteren Süleyman Soylu'ya "Bizim tek derdimiz barış olsun" dedi. HDP yaptığı açıklamada ise "Aczin göstergesi" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" kitabının öyküleri, Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşınmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 12 Ocak'ta Kastamonu'da katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, tiyatroyu izleyen sanatçıları hedef aldı.

Bakan Soylu, Sanatçı Kadir İnanır'ı hedefine koyarak, "Eksik yapmışsınız Kadir Efendi" ifadesini kullandı. Sanatçı Kadir İnanır da "Bizim tek derdimiz barış olsun" dedi.

HDP'de Soylu'nun açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Süleyman Soylu'nun, Demirtaş'ın kitabından sahneye uyarlanan oyunu izlemeye gidenleri ve Kadir İnanır'ı hedef alması bir aczin göstergesidir. Demirtaş'ın ve HDP'lilerin nefes almasından dahi korkan bir Bakan'a çok fazla söz söyleme gereği duymuyoruz. Kültür ve sanat dünyasının içinde olan Kadir İnanır ve o gün orada olan herkes, umudun büyümesine ve cesaretin yayılmasına vesile olmuştur. Bundan sonra da olacaktır."