1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadınların Kurtuluşu'ndan Nurtaç Canan için eylem

Evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışılan Nurtaç Canan için eylem yapan Kadınların Kurtuluşu üyeleri, inatla kadın düşmanlığına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Kadınların Kurtuluşu, evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışılan Nurtaç Canan için Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem yaptı.

"Kadına yönelik şiddet politiktir" ve "Kadın dayanışması yaşatır" dövizlerinin taşındığı eylemde, "Nurtaç Canan isyanımızdır" sloganı atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Burcugül Çubuk, Nurtaç Canan'ın evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışıldığını ve kanıyla "Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum" yazdığını hatırlattı. Çubuk, "Bizleri sürekli katillerimizin yanında tutan, onlarla göz göze yaşatan bu sisteme karşı Nurtaç bizim isyanımız, Ragıp ve onun arkasındaki erkek dayanışması, erkek devlet işbirliği bizim isyanımızın karşısındaki odaktır. Unutmayın Nurtaç'ı öldüremediniz. Kadınları artık öldüremeyeceksiniz. Bu isyanı dindiremeyeceksiniz. Biz inatla yaşayacağız ve erkek devlet şiddetine, bütün işbirlikçilerine, kadın düşmanlığına karşı inatla dayanışacağız" dedi.