1 Mayıs 2024 Çarşamba

'Kadınların haklı mücadelesinde yanlarındayız'

Dişhekimleri Odası Ankara Şubesi, 25 kasım'da kadınların haklı mücadelesinde yanında olacaklarını ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Dişhekimleri Odası Ankara Şubesi 25 Kasım'a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,Türkiye'de 25 Kasım'ı pandemi nedeniyle yaşamlarını alt üst eden krizle karşıladıkları belirtildiy. Kadınların kriz karşısında en büyük badeli ödediklerinin altı çizilen açıklamada, "Ülkelerin pandemi önlemlerinden biri olarak uyguladığı 'evde karantina ve izolasyon' koşullarında yaşayan kadınların ve çocukların bu süreçte nasıl etkilendiğine yönelik yapılan araştırmalar psikolojik, ekonomik, dijital, fiziksel ve cinsel şiddetin arttığını göstermektedir. Özellikle karantina dönemlerinde acil yardım hatlarına yapılan başvuru sayısındaki olağanüstü artış da bu veriyi desteklemektedir" denildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı Ankara Dişhekimleri Odası olarak Danıştay'a açılan davaya dikkat çekilen açıklamada, davanın reddedildiği belirtildi. 

Açıklamada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, kadını ezen, yok sayan, ötekileştiren ve katleden her türlü yaklaşımın karşısında olacaklarını belirtildi. Kadınların haklı mücadelelerinde yanında olacaklarını vurguladı.