26 Nisan 2024 Cuma

Kadınlardan Musa Orhan'ın tutuklanmamasına tepki: Vazgeçmeyeceğiz

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir'de, İpek Er'e tecavüz eden ve ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanmamasını protesto etti. Orhan'ı koruyan erkek egemen sisteme karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğini kaydeden kadınlar, haklarından ve yaşamlarını savunacaklarını bir kez daha vurgladı.

Batman'da İpek Er'e tecavüz eden ve intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanmamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir'de, "Musa Orhan tutuklansın" şiarıyla eylem yaptı. Karşıyaka çarşıda bir araya gelen kadınlar, halka yönelik konuşmalarla Orhan'ın nasıl yargı eliyle korunduğunu anlattı.

Basın metnini okuyan Mehtap Alişan ve Pınar Usta, Musa Orhan'ı koruyan erkek egemen devletin, kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı engellemek isterken yanlışlıkla öldüren Kadir Şeker'e 12 buçuk yıl hapis cezası verdiğini hatırlattı.

Erkek egemen zihniyetin tüm kurumlarının kadın cinayetlerine önlem almak yerine failleri güçlendirdiği kaydedilen açıklamada, bu nedenle kadınların İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmediği belirtildi.

Mehtap Alişan ve Pınar Usta'nın okuduğu basın metninde şu ifadeler yer aldı: "Biz kadınlar kimsenin üzerinden kendini var ettiği, güçlendirdiği nesneler değiliz, olmayacağız da! Yaşamın özneleri, hayatın sürekliliğinin garantisi, insanlığın devamının vazgeçilemeyeceklerindeniz. Bizzat yaşamın kendisiyiz.

"Patriyarkanın bizleri değersizleştiren, emeğimizi sömüren ve yaratımlarımızı görünmez kılan, bedenimizi metalaştıran, duygu ve düşüncelerimizi hiçleştiren yerimize karar vermeyi kendinde hak gören hiçbir yaklaşımına da uygulamasına da müsaade etmiyoruz. Özgücümüzle kendimizi savunuyoruz. Bizler varız ve var olmaya da, kendimiz olarak yaşamaya da kararlıyız."

Eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.