28 Mart 2024 Perşembe

Kadınlardan iktidara: Korkularınızı gerçeğe çevireceğiz

Kadınlara yönelik gözaltı saldırısını protesto eden KBG İzmir, iktidara seslendi ve "Siz alırsınız biz yine geliriz" dedi. Gözaltıların derhal serbest bırakılmasını isteyen kadınlar, kadın özgürlük mücadelesinin ne sınır ne de engel tanıyacağını kaydetti.

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt üyeliği" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 14 kentte 50 kadın hakkında gözaltı kararı verilmesini protesto etti. Tanık ve gizli tanık beyanlarına dayandırılan soruşturma kapsamında birçok kentte ev baskınları yapılmış, çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı.

"Gözaltılar serbest bırakılsın! Kadınları değil katilleri yargıla! Kadın mücadelesi engellenemez!" yazılı pankartla Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, "Önümüze ördüğünüz duvarlar biz kadınlara vız gelir" diye tekrarladı.

Basın metnini okuyan Mehtap Alişan, "Siz bugün bizi alırsınız fakat yarın biz alanlara tekrar geliriz. Yine geliriz kadınlara bizleri nasıl sömürdüğünüzü anlatırız. Yine geliriz kadınlara ataerkil devletinizin iyi hal indirimleriyle bizleri nasıl ölüme sürüklediğini anlatırız. Yine geliriz bu alana ve kadınlara anlatırız özgür bir dünyayı ellerimizle yaratacağımızı. Ve yine geliriz anlatırız kadınlara bu saldırılarınızın tek sebebinin korkularınız olduğunu. Elbette ki korkularınızı gerçeğe çevireceğiz" dedi.

25 Kasım'a yönelik polis saldırıları ve işkenceli gözaltılara rağmen sokağı terk etmeyen, direnen kadınları ve LGBTİ+'ları selamlayan Alişan, "Kadınlar sokaklarda, meydanlarda, gecelerde olmaya, mücadele etmeye devam edecek. Mücadelemiz sınırda, engel de tanımayacak! Yaşasın kadın dayanışmamız" ifadelerini kullandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.