1 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadınlardan Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesine destek

Adalet nöbetini sürdüren Ermine Şenyaşar'ı birçok ilden yüzü aşkın kadın ziyaret etti. Ziyarette konuşan anneler, Emine Şenyaşar'ın taleplerini sahiplenerek, "Yaşasın Emine annenin direnişi" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ediyor. Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve İstanbul'dan aileyi "Şenyaşar ailesi adalet köşesi"nde ziyaret etmek isteyen yüzü aşkın Barış Annesi ve tutuklu yakını kadının önü adliyeye yakın bir mesafede polisler tarafından kesildi.

Heyetlerin geçişine izin vermeyen polisler, herkesi ablukaya alarak "çok kalabalık" olduklarını gerekçe gösterdi. Avukatların yazılı gerekçe istemesi üzerine polisler avukatların talebini redederek, bir gerekçe paylaşılmayacağı söyledi.

Bunun üzerine Şenyaşar ailesi nöbet tuttuğu alandan heyetin olduğu yere yürüdü. Heyet, Emine Şenyaşar'ı alkışlarla karşıladı. Anne Şenyaşar "Adilimi, Celalimi getirdiniz" diyerek polis barikatının önünde yığıldı. Burada Barış Anneleri Şenyaşar'a "Direnişine güç katmak için dört bir yandan geldik. Ağlama onları sevindirme" dedi.

Anne Şenyaşar, "Umarım bize bu zulmü çektiren iktidar biran önce gider. Adalet yok. Devletin adaleti başımızdaki polisler. Bu nasıl devlet, savcıysanız görevinizi yapın. Nerede çocuklarım?" diye sordu.

'YARIN MİLYONLAR OLACAĞIZ'
Heyet ardından aile ve avukatların katılımıyla polis ablukasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Ferit Şenyaşar, "Yüreği yanan bir anne 8 aydır nöbet tutuyor. Adalet köşemiz adliyenin dışında olmasına rağmen bizi buraya aldılar. Siyasi baskı ile bu kararı aldılar. Şuan burada yüz kişiyiz, yarın bin, öbür gün milyonlar olacağız. Hukuk devletiysek bizim ailemizi katledenleri getirin. Bu hukuksuzluğu biran önce bitirin" dedi.

'YAŞASIN EMİNE ANNENİN DİRENİŞİ'
Ardından söz alan Van Barış Anneleri Meclisi'nden Zekiye Kaya, "Hepimiz annenin arkasındayız. Herkes anneye sahip çıksın. Bu devlet herkesin ise adalet herkes için aynı olmalı. 245 gündür adalet nöbeti karşısında herkes yüzünü anneye çevirsin. Bulunduğumuz her yerde annenin mücadelesini savunacağız. Adalet için adım atın. Annenin talepleri bizim de talebimizdir. Bütün dünya gözlerini kapatmayı bıraksın. Yaşasın Emine annenin direnişi. Anneler her şeye rağmen adalet, barış istiyor" diye konuştu.

Hakkari Yüksekova Barış Anneleri Meclisi'nden Fazile Polat ise, "Cennet annelerin ayakları altında" sözünü hatırlatarak, "Biz de anneyiz. Yüzlerce insan hukuksuz yere tutuklu. Annenin oğlu da tutuklu. Herkes anneye sahip çıksın. Bizim de insan gibi yaşama hakkımız var" diyerek havaların soğumasıyla birlikte sağlık sorunları olan Şenyaşar'ın nöbet eyleminde zorlanacağını söyledi.

Ardından söz alan birçok Barış Annesi ve tutuklu yakını adalet talebinde bulundu.

Açıklama alkışlar ve zılgıtlar ile son buldu. Aile, adalet nöbetini devam ettirmek için bariyerleri geçerken, polisler adliyenin yanında yer alan kafeye geçmek isteyen Barış Anneleri ve tutuklu yakınları ile avukatlara izin vermedi. Avukatların itiraz etmeleri üzerine heyet Urfa Barosu'nun olduğu alana geçti.