26 Nisan 2024 Cuma

Kadınlardan Ayşe Gökkan için açıklama: Teslim alamayacaksınız

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın gözaltına alınması Mardin ve Van'da protesto edildi. Van'daki açıklamanın engellemesine "Direne direne kazanacağız" sloganıyla tepki gösterildi. Kadınların tepkisiyle polis bina önünden çekildi.

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın gözaltına alınması Van ve Mardin'de protesto edildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın dün Mardin'de yürütülen bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'daki evine yapılan baskınla gözlatına alınmasına ilişkin Van'da yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binası önünde yapılmak istenen açıklamaya Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in yanı sıra TJA aktivistleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

HDP il binasının dışına çıkmak isteyen kadınların önü, polisler tarafından kesildi. Polis, açıklama yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine kadınlar "Müdahale edersen et" şeklinde tepki gösterdi. Alkış ve sloganlar atan partililere polis saldırdı. Milletvekili Taşdemir'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi darp edildi. 

Polis saldırısına tepki göstermeye alkış ve zılgıtlarla devam eden kadınlar, "Açıklamamızı dışarıda yapacağız, bizi içeriye hapsedemezsiniz" dedi. "Direne direne kazanacağız" sloganları atan kadınların tepkisi sonrasında polis HDP il binası önünden geri çekildi.

'TESLİM ALAMAYACAKSINIZ'
TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın gözaltına alınması Mardin'de protesto edildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü binasında açıklama yapan, TJA aktivistleri adına Adile Kızılkaya konuştu.

Kürt kadın siyasetçilerin hedef alındığını belirten Kızılkaya, "Kürt Kadın siyasetçilere dönük bu saldırı, kadın özgürlük mücadelesi yürüten, tecavüz yasasına karşı direnen, erkek şiddetine, kadın katliamlarına karşı sessiz kalmayan, İstanbul Sözleşmesi'nden geri çekilme girişimlerine karşı ayaklanan tüm kadınları hedef almaktadır" dedi.

Gözaltı ve tutuklamalar ile kadınların sindirilemeyeceğini vurgulayan Kızılkaya, "Hiçbir iktidar biz kadınları mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. AKP-MHP erkek egemen iktidarın bu saldırıları da biz kadınların mücadelesine engel olamayacaktır. Gözaltına alınan kadın arkadaşlarımızın yanındayız. Biz kadınların iradesini cinsiyetçi, faşist ve militarist politikalarınız ile teslim alamayacaksınız" diye konuştu. 

Açıklama, kadınların alkışları ile sona erdi.