25 Nisan 2024 Perşembe

Kadınlar yasağı tanımadı

Gözaltındaki gazeteciler ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile dayanışmak için eylem yapmak isteyen KBG üyelerine polis saldırdı. Gazetecileri ve Fincancı'yı savunacaklarını kaydeden kadınlar saldırıya sloganlarla yanıt verdi. En az on kadın darp edilerek gözaltına alındı. 

Özgür basın emekçilerii ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki göstermek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) üyeleri, işkenceyle gözaltına alındı. 

Eyleme saatler kala Kadıköy Kaymakamlığı'ndan yasaklama kararı gelirken, kararı tanımayan KBG üyeleri, "Şebnem Korur Fincancı'yla dayanışmak için buradayız. Serbest bırakılmasını istiyoruz hocamızın. O nasıl insan haklarını savunduysa biz de onun haklarını savunuyoruz. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılsın. Gözaltındaki gazeteciler derhal serbest bırakılsın" ifadelerini kullandı. 

Polis ablukasına alınan kadınlar, polisin saldırısına "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Şebnem hoca yalnız değildir", "Jin, jiyan, azadi", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla direndi. 

Aralarında Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca'nın da olduğu çok sayıda kadın gözaltına alınırken, basın emekçileri darp, tehdit ve hakaretlerle alanın dışına uzaklaştırıldı. Gazeteciler yan sokağa kadar itilerek görüntü almaları engellendi. 

En az 10'u kişi gözaltına alındı.