18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadınlar Urfa'dan iktidarı uyardı: Taliban'ı tanıma

Urfa Kadın Platformu, Afgan kadınlarla dayanışmak için düzenlediği eylemde iktidara seslendi ve  "Taliban'la pazarlık yapma, anlaşma, Taliban'ı meşrulaştırma, tanıma" dedi.

Taliban'ın yönetimini aldığı Afganistan'da, hayatları ve yürüttükleri mücadele sonucu elde ettikleri kazanımları tehlikeye giren kadın ve çocuklarla dayanışmak için Urfa'da eylem düzenlendi. 

Urfa Kadın Platformu'nun çağrısıyla düzenlenen eylem Almet Bahçıvan İş Merkezi önünde gerçekleşti. Açıklama yapan Serpil Geyik, Taliban karşıtı olan hiç kimse için artık can güvenliği olmadığını söyledi. Her şeyi göze alıp sokağa çıkan Afganistanlı kadınların, çalışma hakkı, eğitim hakkı ve siyasete katılım hakkını istediğini kaydeden Geyik, "Güvenli bir toplumda yaşama haklarını istiyorlar. Hayatları için direnen Afganistanlı kadınların seslerine ses olmak için bugün sokaktayız. Hayatları için direnen Afganistanlı kadınların yanındayız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Taliban'ın inancıyla ters yanımız yok" dediğini hatırlatan Geyik iktidara seslendi ve şu uyarıyı yaptı: "Taliban'la irtibat halinde olduğunu açıkça ilan eden iktidara sesleniyoruz; Kadın bedenini savaş ganimeti olarak gören Taliban örgütüyle hiçbir görüşme, anlaşma yapılamaz. Afganistanlı kadınların yaşamlarını tehdit eden Taliban'la pazarlık yapma, anlaşma, Taliban'ı meşrulaştırma, tanıma. Taliban sokak gösterilerinde silah kullanmasına rağmen, kadınlar sokağa çıktı. Tüm kadınları uluslararası dayanışmaya, Afganistanlı kadınların çığlığına ortak olmaya çağırıyoruz.  Afganistan kadın orkestrasının 8 Mart marşında söylediği gibi Ellerimizi ve sesimizi birleştirirsek, birlikte yürürsek hayatta kalacağız. Dayanışma ve kız kardeşlikle yeni bir dünya, eşit bir dünya kuracağız."