6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadınlar tecavüz faili erkeğin tahliye edilmesini protesto etti

Muğla'da bir kadına tecavüz saldırısında bulunan erkeğin tahliye edilmesine tepki gösteren kadınlar, "Erkeğin sırtı sıvazlanır gibi, cinsel şiddet faillerini cesaretlendiren kararları kabul etmiyoruz. Adalet talep ediyoruz" dedi.

Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde 2 ay önce bir kadına tecavüze saldırısında bulunan Orçun G. isimli erkek ilk duruşması dahi yapılmadan adli kontol şartıyla tahliye edildi. Datça Kadın Platformu ve Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Datça Adliyesi önünde eylem yaparak, tecavüz saldırısı gerçekleştiren erkeğin serbest bırakılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Güç ve erkin kötüye kullanımının şiddet olduğunu belirten kadınlar, "Kadına karşı şiddet ise eril dünyanın bir göstergesidir. Kabul etmiyoruz" diye vurguladı.

Kadına yönelik cinsel şiddetin cezasız bırakılarak meşrulaştırılmaya çalışılmasına, faillerin ödüllendirilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen kadınlar, "Erkeğin sırtı sıvazlanır gibi, cinsel şiddet faillerini cesaretlendiren kararları kabul etmiyoruz. Hatırlatalım! Cinsel şiddete maruz bırakılan kadın arkadaşımızın beyanı esastır! Onarıcı, iyileştirici ve adalet duygusunu tahsis eden bir yaklaşım olmadıkça gerçek değil erkek adalet olur. Biz inatla, ısrarla, umutla gerçek adalet talep ediyoruz. Cinsel şiddete maruz bırakılan kadın arkadaşımızın yanındayız" dedi.

Kadınlar, 27 Aralık pazartesi günü kitlesel eylem yapacaklarını da duyurdu.