19 Mayıs 2024 Pazar

'Kadınlar sokaklarda özgürce dolaşana kadar mücadele edeceğiz'

Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç'un yargılanacağı dava öncesi açıklama yapan kadınlar, sokaklarda özgürce dolaşacakları güne kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç'un yargılandığı dava görülüyor. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesi biraraya gelen kadınlar, sokaklarda özgürce dolaşabilecekleri güne kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. 

"İstanbul Sözleşmesi'ni uygula, yaşamak istiyoruz", "Sokaklarda korkusuzca yürüdüğümüz bir ülke için, Ceren Özdemir" yazılı pankartların açıldığı eylemde şu açıklama yapıldı: 

"Ceren Özdemir'in cinayeti önlenemez miydi? Yıllar önce bir çocuğu öldüren adam nasıl olur da yakalanmaz? Biz bu sokaklarda özgürce dolaşamazken katiller nasıl dolaşıyor? Biz bunu soramaz mıyız? Katiller değil kadınlar bu ülkede özgürce dolaşana kadar mücadele edeceğiz. Kadınların mücadelesi olmasa hiçbir adım atılmayacak. 6284 Sayılı Kanun çıkarken, öldürülen kadınlar mecliste, bakanlıkta her yerde eylem yaptı. 6284 Sayılı Kanun'un her bir maddesi için bir  kadın katledildi. 

O yasaların her bir maddesi bir kadının hayat hikayesi. İstanbul Sözleşmesi bu dünyadaki kadınların hayat hikayesi. Bütün kıtalarda kadınlar Las Tesis protestosunda aynı sözleri söylüyorlar. Çünkü bütün kıtalarda kadınlar özgürce yaşamak istiyorlar, bütün kıtalar kadınlar mücadele ediyorlar. Adaletini mücadelemizle sağladığımız Şule Çet kardeşimiz gibi, özgür yaşama isteyen bütün kadınlar adına diyoruz ki; asla yalnız yürümeyeceksin!"