5 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar Şırnak'ta buluştu

Şırnak'da ulusal kıyafetlerle kadınlar miting alanını kadın rengine bürüdü. Zılgıtlarını yükselten kadınlar coşkuyla mitingi sürdürüyor. 
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde "Zaman kadın özgürlük zamanı" şiarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor. 

Silopi'de yapılan miting zılgıt, halay ve sloganlarla başladı. Kadınlar rengarenk ulusal kıyafetleri ile mitinge katıldı.

Birbirinden renkli kıyafetleri ile alana giren kadınlar "Jin Jiyan Azadî" ve "Bijî Berxwedana Jinan" sloganları eşliğinde alana girerek, halaylar çekti. 7'den 70'e herkesin katıldığı mitinge alan doldu taştı.

Kadınların şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde halayı sürüyor. Mitinge HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, 6 Ocak 2016'da Silopi'de katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Sêvê Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır'ın annesi katıldı.

Kadınlar "Dem dema azadiya jinan e" pankartı ve erbanelerle alana girişi devam ediyor.

Miting HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın konuşması ile devam ediyor.