25 Nisan 2024 Perşembe

Kadınlar: Katillik apoletleriniz söküp atacağız

Erkek devlet şiddetine karşı açıklama yapan KBG İzmir, mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir "Erkek devlet şiddetine sessiz kalmıyoruz" sloganıyla Silopi'de Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür ve katledilen kadınlar için Karşıyaka İskelesi karşısında açıklama yaptı.

"Kadınlar birlikte güçlü" yazılı pankartın açıldığı açıklamada kadınlar sık sık "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Katillerden hesabı kadınlar soracak" , "Jin jiyan azadi" ve "Sakine Kültür yalnız değildir" sloganları attı. Basın açıklamasını kadınlar adına Dilek Kanlıbaşdemir, Didar Gül, Sibel Çelik, Rozana Urkun ve Nebat Çelik okudu.

'APOLETLERİNİZİ SÖKÜP ATACAĞIZ'
Örgütlü kötülüğün her yerde yükseldiğine dikkat çekilen açıklamada,  "Katil olarak, tecavüzcü olarak, tacizci olarak her zaman her yerdesiniz. 'Sen Musa Orhan, üniformalı bir tecavüzcü ve katilsin. Hak ettiğin cezayı almadın. Çünkü bir savaş politikası olarak tecavüz ve öldürme teşvik ve takdir ediliyor bu ülkede. Ama biz tüm katillik apoletlerinizi söküp atacağız" denildi.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Pınar Gültekin'i katledilmesi ve devam eden davaya da dikkat çekilen açıklamada fail Cemal Metin Avcı'ya yine ceza verilmediği belirtilerek "Dava boyunca Pınar'ın özel hayatı didik didik edilip cezanı 'hafifletici' bir şeyler arandı. Sana yardım eden kardeşin ise elini kolunu sallaya sallaya geziyor! Ama çok ümitlenme senin de tüm katillerin de hak ettikleri cezayı almanız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" ifadeleri yer aldı.

'DENİZ'İN MÜCADELESİ YAŞAYACAK'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne dönük saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'e de  seslenen kadınlar "Sen 'resmi' olarak eğitilmiş bir katilsin. Yalnız değilsin, biliyoruz. Elini kolunu sallaya sallaya girdin HDP binasına. Çünkü yol verdiler sana. Önünü açtılar. 'Kardeşim' diye bağırlarına bastılar. Sırtını sıvazladılar. Önünde ilikleri bulunanlar, arkandaki gücü soruşturmaktan imtina ediyorlar. Ama merak etmesinler, hakikatin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bizim bildiğimizi bir gün herkes bilecek. Deniz'in adı yaşayacak, Deniz'in mücadelesi yaşayacak" dedi.

'GÖKKUŞAĞININ ALTINDA TÜM RENKLERİMİZLE YAŞAYACAĞIZ'
Açıklama şöyle devam etti "Sen Sakine Kültür'e tecavüz edip katleden, üniformaları katil İbrahim Barkın seni de, sana cesaret verenleri de, senin gibileri koruyup kollayanları da asla unutmayacağız! Hepinizden teker teker hesap soracağız. 165 kişiyi katleden Hizbullah Örgütü üyeleri salıverilir, kadın katillerine indirimler uygularken, öz savunma yapan Nevin Yıldırım ve Çilem Doğan tutsak edildi. Erkek adaleti tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Gerçek adaleti tesis edeceğiz. LGBTİ+'lara yönelik katliam çağrısına ve nefrete inat yaşasın hayat demekten ve gökkuşağının altında tüm renklerimize yaşamak ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz.

AYSEL DOĞAN'IN CENAZESİNE SALDIRIYA TEPKİ
Yoldaşlarımızı uğurlama hakkını bile bize çok gören vicdansızlar. Geride kalanlarımız sadece tabutları değil mücadeleyi de omuzlamaya devam edecek."

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN DE HAYATLARIMIZDAN DA VAZGEÇMİYORUZ'
"İstanbul Sözleşmesinden de hayatlarımızdan da haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Baskınıza, şiddetinize, zulmünüze boyun eğmeyeceğiz" diyen kadınların eylemi sloganlarla sona erdi.