2 Mayıs 2024 Perşembe

Kadınlar İzmir'den haykırdı: Sibel ve Seda'yı elinizden alacağız

Direnen Van halkıyla dayanıştığı için tutsak edilen Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur için İzmir'de bir araya gelen kadınlar, faşist ve kadın düşmanı iktidara sokakta yanıt vermeyi sürdüreceklerini kaydetti. Kadınlar Birlikte Güçlü, "Direnişimizin sonucunda nasıl Van'ı kazandıysak, Sibel ve Seda'yı da elinizden alacağız" dedi. 

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, Van'a destek eylemleri sırasında gözaltına alınarak tutuklanan kadınlar için Karşıyaka çarşı girişinde açıklama yaptı. 

Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde 2 Nisan günü Van halkıyla dayanışmak için eylem yapmak isteyen 6 kişi işkenceyle gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Mor Dayanışma üyesi Sibel Örkmez ve Özgürlükçü Gençlik üyesi Sedanur Uğur tutuklanmıştı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

'HALKIN İRADESİ GASP EDİLEMEZ'
Karşıyaka çarşı girişinde bir araya gelen kadınlar, "Wan halkının iradesini savunmak suç degildir. Sibel, Seda serbest serbest bırakılsın" pankartı açtı. Sık sık, "Halkın iradesi gasp edilemez", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız", "Kadınlar birlikte, birlikte güçlü", "Yaşasın kadın dayanışmamız" sloganları atıldı. 

'FAŞİST VE KADIN DÜŞMANA İKTİDARA SOKAKTA YANIT VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Basın metnini okuyan Zeynep Berfin Eda Tozlu, gözaltına alınanların hakarete, sözlü tacize, psikolojik işkenceye maruz kaldığını, avukatlarla görüşmesinin engellendiğini, avukatların ise başka bir saldırının muhatabı olarak darp edildiğini aktardı. Gösteri ve protestolara katılmanın en temel haklarından biri olduğunun altını çizen Tozlu, faşist ve kadın düşmanı iktidara yanıtı sokakta vermeye devam edeceklerini vurguladı. 

'SİBEL VE SEDA'YI ALACAĞIZ'
Tozlu şöyle devam etti: "İzmir halkı bir kere daha duysun; kadınlar, Kürtler, Aleviler, işçiler, çocuklar öldürülürken sesini çıkarmayan erkek devlet, kayyum iradesini protesto eden kadınları tutukladnı. Bu faşist erkek düzeni bizler yıkacağız, kadınlar yıkacak. Korkuları da bundan. Haklarımıza sahip çıkmaya; ezilen, yok sayılan halkların sesi olmaya, emek mücadelesinin bir parçası olmaya devam ediyoruz. Haklarımızdan da örgütlü mücadelemizden de vazgeçmiyoruz. Direnişimizin sonucunda nasıl Van'ı kazandıysak, Sibel ve Seda'yı da elinizden alacağız. Kayyumlar gidecek, biz kalacağız."